@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 06.02.2013

Dilara Koçak'tan bahara enerjik girme önerileri

"Bahar henüz tam olarak yüzünü göstermemişken hemen önlem alırsak bahar sendromunu daha kolay atlatabiliriz" diyen Beslenme Uzmanı Dilara Koçak, Pudra.com'a özel "bahara zinde girme tüyoları" veriyor.

Bahar yaklaşırken bir gün güneş cömertçe davranırken ertesi gün soğuk ve yağmurlu hava yüzünü gösteriyor. Bu durum, enerji dengesinin bozulmasına yol açıyor. Bir de bunu yaza fit görünme isteği eklenince bizde biraz yorgunluk yaratabiliyor.

Dilara Koçak'tan bahara enerjik girme önerileri

Daha tam olarak bahar yüzünü göstermemişken önlemler hemen alınırsa, bu seneki bahar sendromu daha kolay atlatılabilir. Bahara enerjik, zinde girmek ve yazın formda olmak için çıktığımız yolda sağlıklı beslenmek her zaman yardımcı olacaktır.

Genel bitkinlik, güçsüzlük ve enerji noksanlığı, isteksizlik, uykusuzluk, vücutta karıncalanma gibi şikayetlerle birlikte bahar yorgunu olunabiliyor. Bu yorgunluğun sebepleri düşünülürken mutlaka beslenme de gözden geçirilmeli.

Enerjinizi yükseltmek, yorgunluğu engellemek ve yaza fit bir görünüm sağlamak için yapmanız gerekenler:


* Güne kahvaltıyla başlamalısınız.

* 3 ana öğün, 3 ara öğün yaparak metabolizmanızı hızlandırmalısınız.


* B ve C vitaminleri, magnezyum, potasyum bakımından yeterli beslenip beslenmediğinizi gözden geçirmelisiniz.

* Meyve, sebze ve lifli beslenmeye ağırlık vermelisiniz. Mevsiminde çiğ sebzeleri istediğiniz kadar tüketebilirsiniz.

* Ara öğünleri ihmal etmemelisiniz. Bu, hem bir sonraki öğüne çok acıkmayı engellemeye hem de kan şekerini dengelemeye yardımcı olur.

* Günlük içilen su miktarını üç litre civarında tutun. Çünkü tükettiğiniz besinlerin metabolize olabilmesi için suya ihtiyaç vardır.

* Tuzu tamamen kesmeye gerek yok ama ekstra tuz eklemeyin.

* 1 gr yağ 9 kalori olduğundan yağ tüketiminizde dikkatli olun. Süt, yoğurt, peynir gibi protein gruplarında az yağlı olanları tercih ederseniz, aldığınız yağ ile birlikte kolesterol ve doymuş yağı azaltmış olursunuz.

* Tarçını yabana atmayın. İçeceğiniz bitki çaylarında veya ara öğün olarak tercih edebileceğiniz yoğurda eklenecek 1 çay kaşığı tarçın, tatlı ihtiyacını kontrol altına alabilmeye yardımcı olacaktır.

* Sentetik yerine pamuklu kumaşlardan üretilen giysileri tercih etmelisiniz. Terleme, metabolizmamızın ayarlanması ve havadaki elektrik yükünün dengelenmesi için vücuda yardımcı olacaktır.

* Açık havada yürüyüş, fiziksel ve ruhsal sağlınıza iyi gelir. Uzun yürüyüşlere çıkamıyorsanız sabah kalkınca odanızı havalandırıp, oksijenle dolmasını sağlayın. Gevşeme egzersizleri yapabilirsiniz, böylece dolaşım sisteminizin harekete geçmesiyle güne daha zinde başlayabilirsiniz.

* Stresle baş etmeyi öğrenmeye çalışın ve vücudunuza iyi bakın. Yoğun egzersiz sevmiyorsanız yoga, pilates veya masajı deneyin. Düzenli kan şekeri seviyesi, depresyon ve yorgunlukla mücadelenizin olmazsa olmazıdır.

* Hem kilonuzu hem de bel çevrenizi kontrol etmek için rafine edilmemiş tam tahıl ürünleri, kepekli pirinç, bulgur, tam buğday ekmeği, kuru baklagiller gibi lifli besinleri tercih edin.

* Doygunluk hissi sağlamak için ayaküstü atıştırma, televizyon seyrederken, telefonda konuşurken, bir yerden bir yere giderken veya arabada yemek yememeye çalışın.


* Günler uzamaya başladığı için akşam yemekleri daha geç saate kayıyor. Bu durumu mümkün olduğunca önlemelisiniz.

* Sofrada oturarak, küçük lokmalar halinde, yavaş yavaş çiğneyerek, tadına vararak, yemek yediğinizi hissederek beslenmeye özen gösterin.

* Her gün sabah ya da akşam duş almakla temizlik ve arınma hissinin verdiği mutluluk ruh sağlığınızı iyileştirir. Ayrıca bazı reaksiyonlara neden olan polenlerin vücuttan temizlenmesine yardımcı olur.

* İyi ve kaliteli uyku düzeni sağlamak için stresi azaltmalısınız. Sigara, alkol ve kafeinden mümkün olduğunca uzak durun. Kahve çeşitlerini 2 fincandan fazla tüketmeyin.

* Yatarken bitki çaylarından yararlanabilirsiniz. Rezene, yeşil çay, ıhlamur, papatya, mate rahatlatıcı etki gösterecektir.

* Çok sık tartılmamalısınız. Bu dönemde vücutta oluşabilecek değişiklikler yanıltabilir.

* Her akşam aynı saatte uyuyup, her sabah aynı saatte uyanmaya çalışın. Bu uyku dengesi, gün içinde yorgun düşmenizi engeller. Günde 7–8 saat uyumaya çalışın.

* En önemlisi de gülümsemeyi ihmal etmeyin. Baharı enerjik geçirmeniz dileğiyle...


DİLARA KOÇAK'TAN ZENCEFİLLİ LİMONATA TARİFİ

Malzemeler:
4 limon, 2 yemek kaşığı bal, 1 ceviz büyüklüğünde taze zencefil, 1 litre su.

Hazırlanışı:
Limon kabuklarını rendeledikten sonra, limonların suyunu sıkın, bal ve zencefil ile robottan geçirin. Bu karışımı 10 dakika buzdolabında bekletin, daha sonra 1 litre su ile yeniden robottan geçirin ve süzün. Taze nane yaprakları ile servis edebilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER