@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 08.05.2012

Diyet imajınızı değiştirmeye ne dersiniz?

"Herkes hem zayıf olmak hem de her şeyi yemek ister" diyen Beslenme Uzmanı Simge Çıtak, bu ikilemde kalanların yapması gerekenleri Pudra.com'a açıklıyor.

Diyetteyken nerede hata yapıyoruz? Neden kilo veremiyoruz? Beslenirken nelere dikkat etmeliyiz? Uzman Diyetisyen Simge Çıtak, Pudra.com okucuları için doğru diyet yöntemlerini şöyle açıklıyor:

Diyet imajınızı değiştirmeye ne dersiniz?

"Genel olarak kişiler için diyet bir bedel ödemek, istediklerini yememektir. İdeal olan sağlıklı beslenme programı uygulanmazsa asla kilo verilemeyeceğine inanılır ve yanlış bir yargıya varılır: 'Ben öyle yaşayamam ve bu yüzden de asla kilo veremem.'

Genellikle insanlar kendileriyle bir çatışma yaşarlar. Herkes hem zayıf olmak hem de her şeyi yemek ister. Bir gün kilo vermek değerli olur kişi için, sonraki günse her şeyi yemek. Bu iki değer arasında bir anlaşma, bir barış yapılmalıdır. Her iki değerin de kendimiz olduğu ve ikisini de kabullenmemiz gerektiğini hatırlamalı ve kendimize bu konuda yardımcı olabilecek çözüm yolları aramalıyız.

Besinlere anlam yüklemekten vazgeçin. Kişiler dengeli beslenirken fedakarlık yaptıklarını sanırlar. Halbuki dengeli beslenme sadece olması gereken, doğal olan süreçtir ama beslenmeye bu yönden bakılmadığı için bir türlü yapılamaz.

Dengeli beslenme sürecinde ödülü kullanmayın. Bunun pek çok sakıncaları var. Danışanlarımdan biri, bir gün şöyle bir soru sordu: 'Simge hanım, pazarları serbest olamaz mıyım?'

Eğer bu soruya olumlu bir cevap verseydim o zaman danışanımın 6 gün ceza çektiğini kabul etmiş olurdum. Serbestlik diye bir şey yoktur. Bu yolculukta ceza çekmediğiniz için ödül beklememelisiniz. Tartıda gördüğünüz 3-4 kilo da ödülünüz olmayacaktır.

Asıl amacınız diyet yapmayı değil dengeli beslenmeyi öğrenmek olmalıdır. Tıpkı uykunuz geldiğinde uyumanız, tuvaletiniz geldiğinde tuvalete gitmeniz gibi düşünmeden yaptığınız bir haraket olarak edinmeli ve siz bunu o kadar kolay yapacaksınız ki, kendi gücünüze şaşıracaksınız…

Gerçekten kilo vermek istiyorsanız:

1- Kesinlikle diyet yapmayın.
2- Dengeli beslenmeyi öğrenin.
3- Her şeyden yiyerekte zayıflanabileceğini keşfedin.
4- Hiçbir besinden korkmadan, suçluluk duymadan yemek yemenin keyfine varın.
5- Besinlere duygusal anlamlar yüklemeyin!"

Uzm. Dyt. Simge Çıtak


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER