Pudra.com 16.02.2015

Dr. Mehmet Öz'ün açıkladığı mucizevi besin: Yabani iğde

Omega 7, cilt sağlığı, sindirim ve kilo kontrolü için doğal bir mucize. Prof. Dr. Mehmet Öz, doğal bir omega 7 kaynağı olan yabani iğdenin sağlığa yararlarını anlattı.

Omegalar’ın en az bilinenlerinden biri olan Palmitoleik asit yani Omega 7, cilt sağlığı, sindirim ve kilo kontrolü için doğal bir mucize. Dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, Omega 7 kaynağı yabani iğdenin faydalarını, ABD’de izlenme rekoru kıran TV programında anlattı. Prof. Dr. Öz, yabani iğde meyvesinden elde edilen Omega 7 ekstresinin içilerek ya da cilde sürülerek vücuda alınması halinde, antioksidan özelliği nedeniyle ciltteki problemleri ve kırışıklıkları giderdiğini, bağırsak duvarını güçlendirip sindirimi rahatlattığını ve yararlı olmayan yağların depolanmasını önleyerek, kilo kontrolüne yardımcı olduğunu söyledi.

Dr. Mehmet Öz'ün açıkladığı mucizevi besin: Yabani iğde

Yabani iğdenin cilde yararları
Doğadaki tek Omega 7 kaynağı olan ve meyve olarak hemen hiç tüketilmeyen yabani iğdenin, başta Uzakdoğu’da olmak üzere asırlardır egzama, güneş yanığı ve diğer yanık türleri, dermatit, yara ve iltihapların bitkisel tedavisinde etkin sonuçlar ortaya koyduğu biliniyor. Bilimsel araştırmalar, Omega 7’nin, yüksek besin değeri ve yüksek miktarda doğal kimyasal içeriği ile hücre zarının fiziksel ve duygusal stresten korunmasında önemli bir rol oynadığını ortaya koyuyor. Omega 7, vücutta kolajen üretimini de artırıyor. Böylece cildin yıllar içinde esnekliğini kaybederek kırışmasını önlüyor ve cilde esneklik kazandırarak kırışıklıkları gideriyor.

Palmitoleik asit, cilt yağ tabakasının bir bileşeni olduğu için, hücre dokusu ve yara iyileşmesini destekleyen ve deriye doğrudan uygulanabilen değerli bir ajan olarak kabul ediliyor. Ayrıca, Rus kozmonotların uzayda güneş radyasyonundan korunmak için, Omega 7’nin doğal kaynağı olan yabani iğde meyveleri yediklerini ve yağlarını kremlerinde kullandıkları biliniyor.

Modern tıbbın dünyaca ünlü isimlerinden Prof. Dr. Mehmet Öz de, yabani iğdeyi, içeriğindeki Omega 7 asiti nedeniyle “bulunması zor ama sağlık açısından mucizevi bir meyve” olarak tanımlıyor. ABD’de yayımlanan sağlık programında konuklara yabani iğde tattıran Prof. Dr. Öz, “Yabani iğdenin Omega 7 kaynağı olan yağını ya da Omega 7 kapsülü, nemlendirici gibi günde bir kez cilde sürüldüğünde serbest radikalleri kontrol altına aldığı ve cildin nemini artırdığı için sağlıklı bir cilde kavuşmayı sağlıyor. Aynı zamanda kırışıklıkları yok ederek, cildi daha genç güzel bir görünüme kavuşturuyor” diyor.

Kilo kontrolüne yardımcı oluyor
Kabızlığın, katı yiyecekler nedeniyle bağırsak duvarında istenmeyen bir mukoza oluşmasından kaynaklanabileceğini anlatan Prof. Dr. Öz, Omega 7 barındıran yabani iğde yağının, bağırsak duvarını güçlendirerek, akışkanlık sağlayan bir mukoza salgılanmasına yol açtığını, böylece kabızlığı önlediğini ifade ediyor. Fareler üzerinde yapılan bir araştırmada, aynı biçimde beslenen iki denekten birinin aşırı kilo alıp, kalp ve şeker rahatsızlıkları gösterdiğini, yabani iğde verilen deneğin ise kilo almadığını ve kalp şeker rahatsızlıkları ortaya koymadığını anlatan Prof. Dr. Öz, “İnsanlar için de durum farklı değil. Omega 7 gereksiz yağların depolanmasını önlemek için vücuda uyarıda bulunuyor ve kilo alınmasını engelliyor” şeklinde konuşuyor. Japonya’daki bilimsel araştırmalar da, Omega 7’nin yağ eritmenin yanı sıra yeniden yağlanmama konusunda da başarı sağladığını ortaya koyuyor. Bu mucizevi madde, aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak, vücudun insülin hassasiyetini artırıyor. Böylece vücut glikozu yağ olarak depolamak yerine, enerjiye dönüştürüyor ve kilo kontrolü kolaylaşıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER