03.01.2019

Eklem kireçlenmesine karşı paça çorbası için

Dr. Yüksel Büküşoğlu, eklem kireçlenmesini önlemek için jöleli gıdalar tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Her derde deva paça çorbası da bunlardan biri.

İZLE: PAÇA ÇORBASI NASIL YAPILIR?👇 
Kıkırdak hasarı, bağ dokusu ve kireçlenme problemleri yaşlılarda sıklıkla görülüyor. Eklemleri korumak, sağlıklı eklemler, kıkırdak ve bağ dokusuna sahip olmak için yapılabilecek pek çok şey olduğunu belirten Ünlü kök hücre ve eklem tedavisi uzmanı Dr. Yüksel Büküşoğlu "yapılan son araştırmalar beslenme alışkanlıkları değiştirildiğinde eklem kireçlenmesi  ve kıkırdak hasarı problemlerinde iyileşme sağlanabildiğini gösteriyor. Kıkırdak, yediğiniz gıdalara göre kendini yenileyebiliyor. Yeni bir bilimsel araştırmanın sonuçlarına göre, jöleli gıdalar takviyesinin yanı sıra egzersiz ve C vitamini,  kıkırdakların, bağ dokularının, tendonların ve kemiklerin daha sağlıklı olmasına yardımcı olarak eklem kireçlenmesi şikayetlerini azaltıyor, eklemlerinizi koruyor." şeklinde konuştu.

Eklem kireçlenmesine karşı paça çorbası için

Eklem kireçlenmesine karşı duran çorba: Paça çorbası

Jöle, sığır ve balık gibi hayvanların deri, kemik ve bağ dokularının kaynatılması ile elde edilen jelatinden yapılan bir gıda. Kültürümüzün bize bir hediyesi olarak düşünebileceğimiz paça çorbası bol miktarda jelatin içeriyor.

Jelatin nedir?

Dr. Yüksel Büküşoğlu, jelatin hakkında bize şu açıklamaları yapıyor: "Jelatin, bizim kıkırdak tutkalı olarak tarifleyebileceğimiz kollajen adlı maddenin vücutta üretilmesine neden olan aminoasitler bakımından fazlasıyla zengin bir gıda takviyesidir. Gıdalarla alınan hayvansal jelatin vücudumuzda kollajen dokuların sentezini artırarak kıkırdak ve bağ dokularını kuvvetlendiriyor, kıkırdak hasarına karşı koruyor ve ayrıca yaraların kapanmasını epey hızlandırıp, cildin de gençleşip güzelleşmesine neden oluyor. Bu açıdan, gıdalarımıza bol jöle, jelatin ve C vitamini eklemenin, eklemlerimizi sağlıklı tutmada, kıkırdak tamiri ve doku onarımında yararlı bir rol oynayabileceğini söyleyebiliriz."

Dr. Yüksel Büküşoğlu, tıbbi olarak gereklilik durumlarında, eklem kireçlenmesinin son safhaya gelmemiş vakalarında, kıkırdak hasarında ve spor yaralanmalarında kök hücre tedavisini önerebildiklerini, bununla birlikte hastaların ilk önce kilo vererek ve yedikleri gıdalara dikkat ederek en başta kendilerini korumalarına ve sağlıklarına önem vermelerinin gerekliliğine dikkat çekti.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER