@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 25.04.2018

En sağlıklı 5 ilkbahar ve yaz meyvesi

İlkbahar ve yaz mevsimi denilince akla gelen şeylerden biri de taze meyveler. İşte bunlardan en sağlıklı olan 5 meyvenin faydalarını sizler için sıraladık.

Soğuk havalar yerini yaz mevsimine devrederken, besinler de hava gibi bir devir sürecinde. Sadece soğuğun yerini güneşe bırakmasının değil kestanenin yerini çileğe, ayvanın karpuza, portakalın kavuna, kerevizin de bayrağını semizotuna bıraktığını belirten Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, "Yaz mevsimi denilince akla gelen şeylerden biri de taze meyveler oluyor" dedi. Özdemir, bu meyveler içerisindeki ilk 5 meyveyi ve faydalarını şöyle sıraladı.

En sağlıklı 5 ilkbahar ve yaz meyvesi

1) Çilek
 
Çilek


Berries grubundan olan çilek B, C ve K vitamini açısından son derece zengin!

2) Dut
 
Beyaz dut

Resveratrol bakımından zengin olan dut aynı zamanda çok iyi bir antioksidan.

3) İncir
 
İncirin faydaları

Lif içeriği bakımından zengin olan incir kabızlık ile mücadele bakımından çok önemli. İncirin her biri en az 2 gram diyet lifi içeriyor. Aynı zamanda iyi bir kalsiyum ve potasyum kaynağı olan incir, bağırsakları yumuşatarak kabızlığı gideriyor.

4) Kayısı
 
Kayısı


Lif ve potasyum bakımından zengin kayısının en önemli faydalarından biri sindirimi kolaylaştırması. Bu anlamda kabızlık problemi çekenler için birebir. İçeriğindeki zengin lifli yapı sindirimi rahatlatıyor. İster kuru, ister yaş olarak tüketin, kayısı cildi gençleştirip güzelleştiriyor. Ayrıca kayısıyı püre haline getirip cilt maskeleri hazırlayabilirsiniz. 

5) Kiraz
 
Kiraz faydaları

Antioksidan bakımından zengin olan kiraz, ayrıca diüretik su atıcı özelliğe de sahip. Kolesterolü ve kan şekerini düşürme özelliği bulunan kirazın güçlü bir ağrı kesici olduğu da biliniyor. Kiraz aynı zamanda içerdiği flavanoidler sayesinde vücuttaki zehri temizliyor, antioksidan etki yapıyor ve kabızlığı gideriyor. 

Bonus: Lezzetli milkshake tarifi

Hazır meyvelerin faydalarından bahsetmişken sizin için ilkbahar ve yaz mevsimlerinde hem kendinizin hem de çocuklarınızın çok seveceği lezzetli bir milkshake tarifi vermek istedik. Üstelik bu milkshake, hem tok tutuyor hem de yaz mevsimindeki su ve mineral kaybını önlemeye yardımcı oluyor!

Yaz mevsimindeki su ve mineral kaybını önlemek için milkshake tarifi

Yaz mevsiminde daha fazla idrar ve terleme gibi sebeplere bağlı hem mineral hem de su kayıplarını önlemek çok önemli. Biz de size yazın güzel meyveleri ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir milkshake tarifi verelim istedik.
 
Yaz mevsimi için milkshake tarifi
Yaz mevsimi için milkshake tarifi

Malzemeler:
1 su bardağı süt
12 adet yaban mersini
4 adet buz
1 orta boy incir
1 tatlı kaşığı yulaf kepeği

Yapılışı:
Tüm malzemeleri bir bütün halinde blender'dan geçirin ve afiyetle için! Sadece bu kadar. Çünkü asıl önemli olan, hangi malzemelerin bir araya geldiği! :)

Afiyet olsun!

İlgili haberlerimiz:

Yazın yememiz gereken 6 süper besin
Artık tüm sebze ve meyveleri dört mevsim bulabilsek de en taze ve doğal olanlarına mevsiminde ulaşabileceğimiz bir gerçek. Yazın hem taze hem de lezzetli olan bu süper 6 besin tam birer sağlık deposu!

​Yaz meyvelerinin faydaları
Yaz meyveleri hangileri? Yaz meyvelerinin faydaları neler? Vücuttaki hangi sorunlar için hangi meyvelere başvurmak gerekir? İşte, Pudra.com sayfalarında yaz meyveleri rehberi...

​Kırmızı meyvelerin sırrı
Kırmızı meyvelerin yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, kalp ritm bozuklukları, çeşitli tip kanserler, karaciğer hasarı, hafıza zayıflaması gibi sorunları önlemede etkili olduğunu biliyor muydunuz?


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER