burcu aydin
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Evde hazırlayabileceğiniz organik badem ezmesi

Evde kolayca istediğiniz kuruyemişle ezme hazırlayabileceğinizi biliyor musunuz? Dt. Burcu Aydın, organik badem ezmesi tarifini Pudra.com'da paylaşıyor.

Hazır fıstık ezmelerini seviyorsunuz, ancak sağlıklı mı ya da çocuğunuza yedirmeli misiniz, emin değilsiniz. Türkiye'de organik ürün bulabileceğiniz özel bir market de yok. Peki evde kolayca istediğiniz kuruyemişle ezme hazırlayabileceğinizi biliyor musunuz?

Evde hazırlayabileceğiniz organik badem ezmesi

Üstelik daha önce yediklerinizden çok çok daha lezzetli olacağını garanti ediyorum. İçerisinde rafine şeker, margarin ya da raf ömrünü uzatan katkı maddeleri de olmayacak.

Kuruyemişlerin çok kalorili olduğu düşünülür ancak yediğimiz kuruyemişlerin büyük kısmı sindirilemeden vücuttan atılır. Bunun nedeni içerdikleri enzim inhibitörleridir. Çiğ olarak tükettiğimizde içerdikleri vitamin ve minerallerden tam anlamıyla faydalanamayız. Bu enzim inhibitörlerini ortadan kaldırmanın 2 yolu var: fırınlama/kavurma ve suda bekletme.

Tarifte kullanacağınız kavrulmuş bademi hazır pakette alabilirsiniz ancak etiketine dikkat edin: şeker, bitkisel ekstra farklı yağlar veya koruyucular içerebiliyorlar.

Badem ezmesi


Malzemeler
. 1 bardak çiğ organik badem
. 1 kaşık tahin

Yapılışı
1. Fırını 200 derecede önceden ısıtın. Tepsideki bademleri 20-30 dakika kadar ara ara karıştırarak fırında pişirin. Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin.

2. Bademleri yaklaşık 4-5 dakika kadar blenderdan geçirin. İşlemin sonuna doğru 1 kaşık tahin ilave edin. Başta badem unu görünümü alacak, yavaş yavaş içindeki yağın çıkması ile ezme sekline dönüşecek.

Kapaklı cam bir kavanozda bir ay bozulmadan saklayabilirsiniz.

Dt. Burcu Aydın
İntegratif Beslenme Uzmanı
Dcakademi.com


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER