@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 11.05.2015

Gelin diyeti nasıl yapılır?

Bu yaz düğününüz varsa, fazla kiloları nasıl vereceğinizi dert etmeyin. Beslenme Uzmanı Diyetisyen Evnur Saray, yaz gelinleri için sağlıklı beslenme ve diyet önerilerini Pudra.com'da paylaştı.

Düğünde mükemmel görünmek isteyen gelin adayları, aylar öncesinden diyet programlarına ve bakım uygulamalarına başlıyor. Düğün heyecanının yanı sıra gelin adayları kendilerini de yenileyerek mutlu bir hayata "merhaba" demeye hazırlanıyorlar. Ancak bu mutlu hayata sağlıklı ve zinde giriş yapmak için dengeli ve düzenli beslenmenin ihmal edilmemesi gerekiyor. Emsey Hospital’dan Beslenme Uzmanı Diyetisyen Evnur Saray bu yaz evlenecek gelin adayları için sağlıklı beslenme önerileri verdi.

Gelin diyeti nasıl yapılır?

Gelin adayları için kilo vermeyi hızlandıran öneriler
Yaz mevsimi bizim sadece bedenimizi etkilemekle kalmaz, hormonlarımızda yaptığı değişiklikler nedeniyle de ruhumuza da hakim olur. Bu yüzden birçoğumuz uzayan gündüz saatlerinde ve güneşli açık havalarda daha erken kalkar, geç uyur, günü geç bitirmek isteriz. Kışa oranla iştahımız daha kapalıdır. Böyle bir dönemde kilo vermemek neredeyse imkansızdır! Tüm bu olumlu sebeplerden ötürü hızlı kilo kaybının sağlanması açısından bahar dönemini çok iyi değerlendirmek gerekir. Özellikle de kilo problemi yaşayan insanların bu avantajlı dönemden yararlanmasını tavsiye ediyorum.

1. Dört yapraklı yonca diyeti yapın. Bu diyet yorgunluğun üstesinden gelebilecek en uygun diyettir. Temel ihtiyacımız olan taze mevsim meyve ve sebzeleri, az yağlı süt ve ürünleri, rafine edilmemiş tam tahıllılar, et ve et ürünlerini diyete taşıyarak beslenme çeşitliliği oluşturulmuş bir menü tüketmektir.
2. 3+3=6 prensibini benimseyin. Öğün sayımızı artırmak, sindirim sistemimizin zorlanmaması için çok önemlidir. Öğün araları 2.5-3 saat arayla olmalı, uzun süre aç kalınmamalı ve birden yemeğe yüklenilmemeli.
3. Su içmek için susamayı beklemeyin. Günlük sıvı tüketiminin artırılması, baharda değişen hormonal ve çevresel etkilerin vücudumuzda oluşturacağı ödemi (şişkinliği) azaltacağından oldukça önemli. Günde 10-14 bardak arası su tüketmeliyiz.
4. Kola ve kahve gibi kafein içeriği yüksek içecekler stresi ve vücuttaki ödemi arttıracağından uzak durulması gereken içecekler. Onların yerine su, az tuzlu ayran, yarım yağlı süt ve taze sıkılmış meyve sularını tercih etmeliyiz.
5. Aşırı tuz tüketimi; vücutta su birikimi çoğaltarak yorgunluk hissini artırabileceğinden, fazla tuz tüketiminden kaçınmalıyız.
6. Hafif yürüyüş ve sporlar hormonal dengeyi arttıracağı, metabolizmamızın hızlanmasında ve ödemin atılmasında faydalı olacağı için mutlaka düzenli olarak yapılmalı.
7. Ağır karbonhidratlı ve yağlı yiyeceklerin (hamur işleri, şerbetli tatlılar, fazla miktarda pilav, makarna, ekmek, kızartma, kavurma vb.) tüketimi uyku ve yorgunluk halini artıracağından ölçülü tüketilmeli. Bunların yerine kepekli ve tam tahıllı yiyecekler, sütlü tatlılar, haşlama, fırın ve ızgara tarzı yiyecekler tercih edilmeli.

Gelin adayları için pratik egzersiz önerileri
• Aracınızı 2-3 durak geriye y ada ileriye park ederek, gideceğiniz yere yürüyün.
• Toplu taşıma ile işinize gidiyorsanız aynı şeyi yine yapabilirsiniz.
• İşyeriniz, eviniz asansörlü ise kullanmayın, merdivenlerden inin ya da çıkın. Eğer 4-5 kattan yüksek binalarda yaşıyor veya çalışıyorsanız, yarısını yürüyerek, yarısını da asansörle inip çıkabilirsiniz.
• İşyerinizde hep oturarak çalışıyorsanız, saatte bir yerinizden kalkın ve odanızda dolaşın. Dizlerinizi kırarak, çömelip kalkın. Kendi çayınızı, yemeğinizi kendiniz alın. Odanızda yemeyin, mutfağa ya da başka bir odaya gidip orada yiyin.
• Haftada 3 gün mutlaka 45 dakikalık yürüyüş yapın. İmkanınız varsa bunu deniz kenarında yapın; çünkü oksijenin en yoğun olduğu "ozon" deniz kıyılarında bulunuyor.
• İmkanı olanlar ve zamanı olmayanlar; evlerine spor aletleri alarak her gün çalışabilirler. Unutmayalım ki egzersiz; kas ve eklemlerimizi, sinir sistemimizi güçlendirir. Fazla yağlarımızın atılmasını ve kan damarlarının temizlenmesini sağlar. Beynimizdeki mutluluk hormonlarını salgılatır.
• Her gün mutlaka duş alın. Önce sıcak, sonra soğuk geçişlerde vücudunuza jimnastik yaptırın. Suyun terapi yapıcı etkisini unutmayın.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER