burcu aydin
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Glütensiz kraker tarifi

Siz de glüten duyarlılığı olanlardansanız, Dt. Burcu Aydın hem glütensiz hem vejetaryen hem de protein, lif, mineral ve sağlıklı yağ içeren lezzetli bir kraker tarifini sizin için anlatıyor.

Bugün evde sağlıklı ve glütensiz kraker yapalım ne dersiniz? Benim gibi sizin de glüten duyarlılığınız varsa ve kraker yemekten mahrum kalmak istemiyorsanız, bu tarifi denemenizi tavsiye ediyorum.

Glütensiz kraker tarifi

Amerika’da beslenme üzerine eğitim almış bir hekim olarak, kendim, glüten intoleransı olan danışanlarım ve siz sevgili Pudra.com okurları için hazırladığım bu güzel tarifi, vejetaryenlar da yumurta ve diğer hayvansal gıdaları içermediği için rahatlıkla uygulayabilir.

Bu krakerler hem glütensiz hem vejetaryen hem de protein, lif, mineral ve sağlıklı yağ içeriyor. En önemlisi ÇOK LEZZETLİLER!

Krakerlerimizin 3 ana öğesi var:

1-Esmer pirinç: En az işlemden geçmiş (rafine) pirinçtir. Bol miktarda E vitamini bulunur. Sadece 1 kap esmer pirinç sizin günlük manganez ihtiyacınızın yüzde 88’ini karşılar.

2-Keten tohumu:
Sindirim sisteminiz için mucizevi bir besindir. Bol miktarda lif içerir. Ayrıca "jelöz" özelliği vardır ve biz bu özelliğini kullanarak krakerlerimizi yapacağız. Yani, keten tohumunu suda bekletince, suyu jelimsi bir kıvama getirir, böylelikle krakerlerimizin yumurta olmadan tek parça olmasını sağlar. Sağlığınız için faydası ise sizi hemen acıktırmaması.

3-Susam: Bol miktarda mineral içeren bir besindir. Bakır, magnezyum ve kalsiyum içerir.

Krakerimizin hamuru
. 4 kap esmer pirinç
. ½ kap keten tohumu
. 3 çorba kaşığı zeytinyağı
. 1 çorba kaşığı tuz
. Üzerine serpeceğiniz kadar susam

Yapılışı

1- Keten tohumunu bir kaba koyun ve üzerine yarım kap su ekleyin. Suyun jel haline geldiğini görene kadar, yaklaşık 20 dakika suda bekletin.

2- Esmer pirincinizi haşlayın, daha sonra soğumaya bırakın.

3- Orta ateşte bir tavada susamları biraz kavurun.

4- Soğuttuğunuz esmer pirinci, keten tohumundan oluşmuş jelinizi, keten tohumları ile birlikte, zeytinyağını ve tuzu rondoya koyun, hamur haline gelene kadar makinadan geçirin. Eğer hamurunuz çok katı olursa biraz su ekleyebilirsiniz. Hamurunuz yapışkan bir hamur olacaktır.

5- Fırınınızı 175 derecede ısıtın.

6- Yağlı kağıt üzerine istediğiniz kadar hamur parçasını koyun, daha sonra üzerine tekrar yağlı kağıt koyun ve oklava ile hamurunuzu açın.

7- Oklava ile açtığınız hamurun üzerindeki yağlı kağıdı kaldırın. Bıçakla hamurunuzu kesin. Krakerinizin hangi şekilde olmasını istiyorsanız o şekilde kesin. Ben baklava şeklinde kesmeyi tercih ediyorum. Aynen mantı hamuru gibi düşünün, sadece bıçakla hamurların birbirinden ayrılmasını sağlayın. Üzerine susamlarınızı ekleyin.

8- Önceden ısınmış olan fırınınıza yağlı kağıtla beraber kesilmiş hamurunuzu koyun.

9- 25-35 dakika pişirin. (Görüntüsü altın rengi olana kadar veya krakerimsi kıvama gelene kadar.)

10- Piştikten sonra fırından çıkarın ve 5 dakika soğumaya bırakın. Kestiğiniz yerlerden krakerlerinizi kırarak birbirinden ayırın. Tamamen soğumasını bekleyin ve hava geçirmeyen bir saklama kabında saklayın. (Bir hafta saklayabilirsiniz.)

Afiyet olsun.

Dt. Burcu Aydın
Bütüncül Beslenme Uzmanı
Dcakademi.com


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER