18.05.2015

Her derde deva meyve: Kayısı

Kayısının faydaları nedir? Hangi hastalıklara iyi gelir? Kayısı hakkında merak edilenler ve cildi pürüzsüzleştiren kayısılı güzellik maskesi tarifi Pudra.com'da.

Kayısı, yaz aylarının gelmesiyle manavlardaki yerini alır. Turuncu-sarı renkli tüylü bu meyve birçok derde deva. Dünyada en çok ülkemizde yetiştiği için kayısıyı manav, market ve pazarlarda bol bol bulmak mümkün.

Her derde deva meyve: Kayısı

Sıcak iklimleri seven bir meyve olan kayısı ağırlıklı olarak Akdeniz mevsim kuşağında yetişiyor. Malatya en çok kayısı üretiminin yapıldığı ilimiz. Kayısı üretiminde Malatya'yı Elazığ ve Erzincan izliyor. Madador, trintina, şekerpare gibi sofralık kayısı çeşitleri bulunuyor. Kayısının hem meyvesi hem de çekirdeği çok faydalı. Çekirdeği sanayide ve kozmetik sektöründe kullanılıyor.

Kayısı, özellikle kadınlar için çok faydalı bir meyve; çünkü cilde, sindirime ve ruh sağlığına olumlu etkileri var. Her kadının mutfağından, sofrasından mutlaka eksik etmemesi gerekiyor. Peki kayısıyı bu kadar mucizevi yapan nedir?

Kayısının faydaları neler?
- Kayısının en önemli faydalarından biri sindirimi kolaylaştırması. Kabızlık problemi çekenler için birebir. İçeriğindeki zengin lifli yapı sindirimi rahatlatır. Her sabah aç karnına 2 adet kayısı yiyip, üstüne bir bardak su içmek sindiriminizi düzenli hale getirir. 1 adet kayısı günlük besin lifi ihtiyacınızın %3’nü karşılar.
- Kayısı cilde çok iyi gelir. İster kuru, ister yaş olarak tüketin, kayısı cildi gençleştirir ve güzelleştirir. Ayrıca kayısı kullanarak püre haline getirip cilt maskeleri hazırlayabilirsiniz.
- Kayısı kalp hastalıklarını önler. Antioksidanlar bakımından zengin olan kayısı kalptaki kılcal damar yapısını korurken, kalp sağlığı üzerinde de olumlu etkileri olan oksidatif stresi dengeler.
- Kayısı aynı zamanda zengin bir potasyum kaynağıdır. Kadınlar için çok gerekli olan potasyum ihtiyacının %3’ünü günde 1 adet kayısıdan alabilirsiniz.
- Kayısı cildi yağlandırmaz. Dolayısıyla egzama gibi hastalıkların tedavisinde de kullanılabilir.
- Kayısı göz sağlığı için de çok faydalıdır.
- Kayısı kullanarak hazırladığınız yüz maskeleri cildin elastikiyetini kazanmasına sebep olur çünkü kayısı bol lif içerir.
- Kayısı zengin bir demir deposudur. Kayısının 100 gramı 6 mg demir içerir. Bui demir eksikliği yüzünden görülen tüm hastalıklara deva anlamına gelir.
- Kayısı baş ağrısını geçirmede etkilidir. Migreni olanlar kayısı tüketmelidir.
- Kayısı gelişim bozukluklarına da iyi gelir. Gelişim çağındaki çocukların bol kayısı tüketmesi faydalı olur.
- Kayısı ruh sağlığı üzerinde de olumlu etkilere sahiptir. Vücut yorgunluğuna iyi gelir.

Kayısılı güzellik maskesi tarifi
Cildi pürüzsüz bir hale getirip gençleştiren bu maske aynı zamanda sivilce ve siyah noktalar için de iyileştirici özelliğe sahip. Bu maskeyi ayda 1 kere uygulamanız yeterli.
Malzemeler
1 adet sert kırmızı elma
4 adet sert kayısı
Yarım çay bardağı su
Yapılışı
Hem elmanın hem de kayısının sert kabuklarını soyun. Kayısının çekirdeğinin etrafındaki zarı kullanmayın. Malzemeleri çok az suyla bir tencereye alın, püre haline gelene kadar pişirin. Çatal yardımıyla da ezebilirsiniz. Sonra altını kapatın. Karışım ılıyınca yüzünüze sürün. 20-30 dakika bekletin. Sadece suyla durulayın ve havluyla kurulayın. Cildiniz yumuşacık olacak.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER