› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 28.10.2009

Her mutfakta olması gerekenler...

Mutfağınızın düzeninde yapacağınız birkaç değişiklik şık olduğu kadar sağlıklı da olacak!

Mutfağınızın dekorasyonunu biraz değiştirmeye ne dersiniz? Hele ki bu değişimin mutfağınıza şıklık, size de sağlık katacağını söylersek? İşte mutfağınızda göz önünde ve el atında bulunması gereken sağlıklı yiyecekler, pratik aletler…

Her mutfakta olması gerekenler...

Mutfak aletleri
Limon ve meyve sıkacakları. Limonda ve portakal, çilek gibi meyvelerde bulunan C vitaminini almak açısından meyve sıkacakları sağlıklı mutfağın baş tacıdır. Vitamin deposu meyve suları bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirecek ve hücrelerinizi yenileyecektir. Ayrıca limon suyunu salatalarınızda da kullanabilirsiniz. Bu nedenle meyve sıkacağı her zaman elinizin altında olmalı.

Mini blender. Çok aceleniz olduğu zamanlarda sağlıklı bir çorba hazırlamanın en pratik yolu blender'dan geçer. Kullanım kolaylığı ve zaman kazandırması açısından bu akıllı alet de mutfağınızın sık kullanılanları arasına girsin.

Salata kurutucu. Sağlıklı yeşilden fazlasıyla yararlanmanızı sağlar. Salatalarınızın kuru kalmasının önemi hem kaba koyup sakladığınızda bozulma ihtimalinin yok olması, hem de musluk suyunun iyice kurulanmasıdır. Ayrıca kurulanmış yapraklarla yapılan salatalar, sosun lezzetini de daha fazla hissettiriyor.

Kavanozlar ve şişeler
Karbonhidratlar. Esmer pirinç, kepekli makarna, fasulye, mercimek gibi karbonhidrat kaynakları her zaman elinizin altında bulunsun ki yemek yapacağınızda eliniz hep onlara gitsin. Çünkü karbonhidrat içerikli bu besinler vücudumuzun enerji kaynağıdır ve kan şekerinin sabit kalmasını sağlar.

Zeytinyağı. E vitamini içeren zeytinyağının faydaları saymakla bitmez. Damar tıkanıklığını önler, tansiyonu kontrol altında tutar, kolay hazmedilir, sindirimi kolaylaştırır, sakinleştirir, kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Böylesine faydalı bir besini göz önünde bulundurmak sık kullanmamız açısından çok faydalı olacaktır.

Elma sirkesi. Magnezyum içerir ve bu şekilde mutluluk hormonu olarak bilinen seratonin hormonunun salgılanmasını sağlar. Ayrıca elma sirkesinin cilde, saça; kısacası güzelliğe oldukça iyi geldiğini ve kilo vermeye yardımcı olduğunu da hatırlatalım. Salatalarınızda kullanmakta fayda var.

Su. Bol su içmenin sağlığımız için önemini bilmeyen yoktur. Elimizdeki boş bardağı aklımıza geldikçe suyla doldurmak için sürahinin mutfakta göz önünde bir yerde durması iyi olacaktır. Özellikle her sabah kalktığınızda ve her gece yatmadan önce mutlaka bir bardak su içmenizi tavsiye ederiz.

Baharatlıklar
Kırmızı biber. Acıdır, ama faydası çoktur. Portakaldan 3 kat daha fazla oranda C vitamini içerdiğini biliyor muydunuz? İçeriğindeki capsantin adlı kimyasal madde zona hastalığının neden olduğu ağrıları dindirmek için yapılan kremlerde kullanılır.

Karabiber. Sindirim sisteminin sağlıklı ve düzenli çalışmasına yardımcı olan karabiber aynı zamanda enerji vericidir. Sadece bunlarla da yetinmez, sinirleri kuvvetlendirir, kansızlığa iyi gelir ve hatta cinsel gücü arttırır.

Sepetler

Tam tahıllı ekmek. Mutfağınızın, yemeklerinizin kurtarıcısı olsun. Çünkü tam tahıllı ekmekler kan şekerini dengede tutar, tatlı arzunuzu bastırır ve doyurucudur. Ayrıca B vitamini kaynağı olan esmer ekmekler yağ da içermediğinden formunuzu korumanıza yardımcı olur.

Meyve. Rengarenk meyvelerde dolu bir sepet mutfağınızda hem dekor olarak çok güzel duracaktır, hem de bol taze vitamin almanızı sürekli aklınıza getirecektir. İçeriğinde farklı oranlarda A, B ve C vitaminleri barındıran kiraz, şeftali, erik, üzüm, muz, çilek, kayısı, mandalina, elma gibi meyveler sepetinizde mutlaka bulunsun.

Kabuklu yemişler. Fındık, fıstık, ceviz gibi kabuklu yemişler doymamış yağ içerirler. Bu yağlar, atardamarları temizlerken, aynı zamanda da ruh haline etki eden serotonin salgılamalarına da olumlu etkide bulunur. Dolayısıyla küçük ve hoş sepetlerde kuruyemişleri raflarınıza yerleştirebilirsiniz.

Taptaze
Nane. Midenin en iyi dostudur. İçerdiği mentol, midenin normal işlevini görmesine neden olur. Sabahları mide bulantısını keser. Ayrıca taze nanelerle hazırlayacağınız bir çay baş ağrısını ve stresi dindirecek, mide yanmasına iyi gelecektir.

Fesleğen. Küçük bir saksıda yetiştireceğiniz fesleğen hem etrafa muhteşem bir koku saçacak, hem yemeklerinize lezzet katacak, hem de sağlığınıza olumlu etkide bulunacaktır. Fesleğen sakinleştiricidir, öksürüğe ve baş dönmesine iyi gelir, ağız içi yaraları iyileştirir ve hazımsızlığı giderir.


İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız:


Kilo verdiren mutfak aletleri Sağlıklı kilo vermemize yardımcı olacak bu 6 gereci mutfağınızdan eksik etmeyin!

Hafif yemek pişirme sırları Hem lezzetli, hem kilo aldırmayan yemekler pişirmek için hangi içeriklere ve yöntemlere ihtiyacınız var?

Her evde olması gereken yemek kitapları Her mutfakta bulunması gereken en güzel ve faydalı yemek kitaplarını sizin için araştırdık.

Sağlıklı beslenmenin pratik yolları
Bu 10 sağlıklı beslenme kuralını yaşamınıza adapte edin, gerisi kolay!

Lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar Ev keyfi deyince akla ilk gelen cips ve patlamış mısır yerine sizlere daha sağlıklı atıştırmalık önerilerimiz var!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER