ebru aydin dr
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Kan şekerini dengelemek için tarçın

Büyüklerimizden öğrendiğimiz ve mutfağımızda uyguladığımız sütlü tatlıların üzerine tarçın ekme alışkanlığımızın bilimsel bir açıklaması ve faydası var. Op. Dr. Ebru Aydın açıklıyor!

Baharatlar yemeklere kattıkları ekstra tatlarla mutfağımızın vazgeçilmezi. Ancak yeni bilimsel çalışmalarla lezzet katmak dışında ekstra sağlık faydalarının da oldugunu öğreniyoruz.

Kan şekerini dengelemek için tarçın

Bu hafta TARÇINın faydaları ve ne kadar kullanmanız gerektiğini sizlerle paylaçacağım. Büyüklerimizden öğrendiğimiz ve mutfağımızda uyguladığımız sütlü tatlıların üzerine tarçın ekme alışkanlığımızın bilimsel bir açıklaması ve faydası var. Neden mi?

2003'te yayınlanmış bir çalışmaya göz atalım. Şeker hastalığı olan (Tip 2 Diyabet) hastalara günlük 1,3 veya 6 gram tarçın kapsülleri verilmiş ve kan sonuçları incelenmiş. Tarçın kullanan gruplarda kan şekerinin % 18-29 azaldığı saptanmış. Ayrıca bu kişilerin LDL (halk arasında kötü kolesterol olarak bilinir) kolestrol düzeylerinin de azaldığı tespit edilmiş.

Kan şekerini düzenlemenin yolu elbette sağlıklı bir diyet ve egzersizden geçer. Ancak günde 2 kez kullanacağınız yarım çay kaşığı tarçın (meyvelerin üzerine serpebilirsiniz) ilave faydalı bir etki yaratacaktır.

Sağlıcakla kalın.

Op. Dr. Ebru Aydın
Integratif Tıp ve Kadın Hast&Doğum Uzmanı
Dcakademi.com


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER