02.10.2019

Kilo kontrolünü sağlamak için probiyotik tüketin

Yapılan klinik çalışmalar bazı probiyotik suşlarının sindirim sisteminin düzenlenmesi ve kilo kontrolü üzerinde etkili olduğunu gösteriyor

Kilo kontrolü sağlıklı yaşamın bir parçası. Geleneksel yöntemlerle geçmiş dönemlerden bu yana evlerimizde yapılan kefirin, son yıllarda market raflarında da kendine yer bulması ile probiyotik, prebiyotik gibi kavramlara daha faza aşina olmaya başladık. Yapılan çalışmalar sağlıklı mikrobiyotadaki bazı probiyotiklerin kilo kontrolünde de etkili olduğunu gösteriyor. Peki nedir bu probiyotikler?

Kilo kontrolünü sağlamak için probiyotik

Bilim insanları bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, sindirim problemlerinin giderilmesi ve çocuk sağlığının korunmasında, mikroplara karşı amansız bir savaş veren probiyotiklerin önemini vurguluyorlar. "Peki nedir bu probiyotik" diyecek olursanız en basit haliyle şöyle açıklayabiliriz:

Probiyotikler, vücudu zararlı mikroorganizmalardan koruyan, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayan, organizmamızla dost, canlı bakteriler anlamına geliyor. Canlı mikroorganizma içeren yiyeceklere de “probiyotik yiyecekler” adı veriliyor. İşte kefir bunlardan biri. 

Sağlıklı mikrobiyatanın oluşmasına ve sindirim sisteminin düzenlemesine yardımcı olan probiyotikler, bu kadar faydasının yanı sıra aynı zamanda kilo kontrolüne de fayda sağlıyorlar. Vücut yağ kitlesi kontrolünü ve bel çevresindeki yağlanmanın azalmasını sağlayan; abdominal yağlanmayı kontrol eden probiyotikler kısa zincirli yağ asitlerinin üretimini artırıyor, enerji alımını azaltıyor. 

Probiyotikler hakkında daha fazla detay ve saymakla bitiremeyeceğimiz faydaları hakkında daha fazla bilgi istiyorsanız aşağıdaki haberlerimize göz atabilirsiniz:

​Probiyotik nedir? Probiyotiklerin yararları nelerdir?
Bağırsak enfeksiyonları ve bazı kanserlere karşı vücudumuzu koruyan, canlı ve dost bakteriler olan probiyotikler hangi yiyeceklerde bulunuyor, biliyor musunuz?

​Probiyotikler hakkında her şey!
Özellikle sindirim problemi yaşayanlar için vücudu zararlı mikroorganizmalardan koruyan ve sindirimi düzenleyen probiyotikler nedir, yararları nelerdir?

​Bağışıklık sistemini probiyotikler nasıl güçlendirir?
Probiyotikler, bağışıklık sistemimize ders veren birer öğretmen ya da vücudu hastalıklara karşı koruyan askerler olarak görebileceğimiz yararlı bakterileri içeriyor.

Prebiyotik nedir? Prebiyotik ne işe yarar?
Yoğurtta ve mayalı yiyeceklerde bulunan probiyotiklerin insan sağlığı ve özellikle de sindirim sistemi için ne kadar yararlı bakteriler olduğunu mutlaka duymuşsunuzdur. Peki ya prebiyotikler? Nedir bu prebiyotikler ve sindirim sistemine ne gibi faydaları bulunuyor?


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER