01.12.2017

Kışın çorba içmenin 6 yararı

Kışın gelmesiyle birlikte soğuk havalar kendini hissettirmeye başladı. Sağlıklı Yaşam Uzmanı Canan Aksoy, içinizi ısıtacak çorbaların 6 yararını sıraladı.

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti çorbalar, özellikle havaların soğumasıyla birlikte sofraların baş tacı oluyor. Et, sebze ve baklagiller ile hazırlanabildiği için her damak tadına hitap eden çorbalar kışın azalmaya başlayan sıvı alımının da artmasına yardımcı oluyor.

Kışın çorba içmenin 6 yararı

Sağlıklı Yaşam Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy, "Özellikle kış aylarında çorbayı sofralarınızdan eksik etmemelisiniz." diyor.

Kışın çorba içmenin 6 faydası:

1) Havaların soğumasıyla birlikte su tüketimi azalır. Oysaki sağlımız için kışın da yeterli miktarda su içilmesi gerekir. Çorbalar direkt olarak su ihtiyacını karşılamasa da, vücudun ihtiyacı olan sıvı alımına büyük fayda sağlar.
corba

2) Soğuk havalarda çorba tüketmek fiziksel olarak ısınma sağladığı gibi duygusal olarak da mutluluk verir.
corba

3) Çorba; sebze, et, tavuk, balık ve baklagiller gibi pek çok gıda ile hızlı ve pratik bir şekilde hazırlanabilir. Bu nedenle de her damak tadına hitap eden bir çorba çeşidi mutlaka bulunur. Örneğin tavuk suyu çorbası sevmeyen biri, domates ya da mercimek çorbasını keyifle tüketebilir.
corba
4) Yemeğe çorba ile başlamak iştahı keseceği için daha az yemek yenilmesini sağlar. Özellikle zayıflamaya yönelik beslenme programı uygulayanlar için öğle ve akşam yemeklerine mutlaka çorbayla başlanması gerekir.
corba
5) Mideden beyne giden tokluk sinyalinin süresi 20 dakikadır. Bundan daha kısa sürede yemek yenildiği zaman tokluk hissedilmeyecektir. Çorba içildiğinde süre uzadığı için tokluk sinyalleri alınır.
 
corba

6) Türk mutfağındaki çorbalarda ağırlıklı olarak tahıl kullanıldığı için, diyetlerde bir dilim ekmek yerine bir kase çorba verilir. Bir dilim ekmek 30 gram, bir kase çorba ise 200 gramdır. Ancak miktar bakımından fazla olsa da, birçok çorba çeşidi ekmekten daha düşük kaloriye sahiptir.
corba
İlgili yazılarımız:

Brokoli çorbası tarifi
Hem sağlıklı hem zayıflamaya yardımcı: Brokoli çorbası! Kışın soğuk günleri için en lezzetli brokoli çorbası tarifi Pudra.com'da.

Balkabağı çorbası tarifi
Hem lezzetli hem besleyici: Balkabağı çorbası! Kış mevsiminin vazgeçilmezi balkabağını sofranıza sadece tatlı değil, çorba olarak da konuk edebilirsiniz.

Çorba için en güzel 10 adres
Rezztoran.com, içimizi ısıtan adresleri bir bir yazmış. Nasıl mı? Hepsini gezmiş, çorbalarını denemiş ve en güzellerini bize tavsiye etmiş! Çok beğendiğimiz bu haberi Pudra.com okuycularıyla paylaşıyoruz biz de...

Kışın içinizi ısıtacak tarifler
Bu soğuk günlerde içimizi sağlıklı yemekler ve içeceklerle ısıtmaya ne dersiniz? Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Keservuran, zerdeçallı-tarçınlı mercimek çorbası, ekinezya çayı ve ayva tatlısı ile baharat karışımı tarifi veriyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER