21.12.2017

Kışın dondurma yemek zararlı mı?

Dondurma, yaz-kış demeden 4 mevsim boyunca çocuklar ve yetişkinler tarafından tüketilebilir mi?

Dondurma, özellikle çocukların çok sevdiği bir atıştırmalıktır. Türkiye, dondurma tüketiminde sezonsallığın en fazla olduğu ülkelerden biridir. Bunun nedeni ise kışın dondurma yemenin boğaz ağrısına yol açtığı yanılgısıdır. İnanılanın aksine soğuk sıvı ya da yiyecek tüketimi ile boğaz ağrısı arasında kanıtlanmış bilimsel bir ilişki mevcut değildir.

Kışın dondurmak yemek zararlı mıdır?
 
Boğaz ağrısı nasıl geçer?
Boğazınız ağrıyorsa nelere dikkat etmelisiniz? Boğazağrısı için evde alabileceğiniz önlemler neler? Boğaz ağrısı hangi hastalıkların habercisi?​

Dondurma tüketirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, hijyenik koşullarda üretildiğinden emin olmaktır. Çünkü süt ürünleri çabuk bozulan ve yararlarını hızla yitiren gıdalardır. Bu nedenle hijyenik olmayan koşullarda üretilen veya uygun olmayan şartlarda saklanan dondurmalarda zararlı bakteriler üreyebildiğinden her mevsim sağlığı tehdit edecek risk oluşturabilir.

dondurmaHijyenik şartlarda üretilen ve uygun koşullarda soğuk zinciri kırılmadan saklanan güvenilir markalı ve paketli dondurmalar​ ise bu anlamda çok güvenilirdir.

Bağımsız bir araştırma firmasının yaptığı araştırmaya göre bu alanda uzman olan hekimlerinin %81'i de dondurmanın boğaz ağrıtmadığını düşündüğünü ve 4 - 13 yaş grubu çocuklara kışın da dondurma tüketimini önerdiği belirtilmektedir.
 
Siz de çocuklarınızı dondurma lezzetinden mahrum bırakmadan, yaz kış gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

İlgili yazılarımız:

Kışı hasta olmadan atlatmanın sırları
Kışın, mevsimsel özelliklere dikkat edip bu konuda bilinçli olmak ve basit birkaç öneriye kulak vererek kış mevsimini sağlıklı bir şekilde geçirmek mümkün. Uz. Dr. Murat Görgülü'nün önerilerini mutlaka okuyun.

Sağlığımız konusunda bilinçli miyiz?
Sağlığı güçlendirecek çözümleri uzaklarda değil, yanı başınızda hatta önce kendinizde arayın!

Baştan aşağı sağlık önerileri
Sindirim sisteminizden ellerinize, başınızdan gözlerinize, ayaklarınızdan midenize; pudra.com tüm vucudunuz için sizlere kapsamlı bir sağlık rehberi hazırladı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER