08.11.2017

Kışın hasta olmamak için yapılması gerekenler

Kış aylarında yeterli ve dengeli beslenerek sağlığınızı koruyabilirsiniz. Bu soğuk kış günlerinde yapılması gerekenler Pudra.com'da.

Havaların soğumasıyla kapalı ortamlarda geçirilen zaman artıyor ve fiziksel aktiviteler azalıyor. Yaşam tarzının yanı sıra beslenme alışkanlıkları da değişiyor. Özellikle yetersiz beslenmeden ve soğuk havalardan dolayı bağışıklık sistemi de güçsüzleşiyor. Besin değeri yüksek gıdalar tüketerek ve dengeli beslenerek kışı çok rahat atlatarak hastalıklara karşı korunabilirsiniz.

Kışı sağlıklı geçirmek için yapılması gerekenler
 
Hasta olmamak için nelere dikkat etmek gerekiyor?
 
  • Taze meyve ve sebzeler
Enfeksiyondan ve soğuk algınlığından korunmanın yollarından biri, bağışıklık sistemini destekleyen taze meyve ve sebzeleri tüketmektir. Ara öğünlerde tüketilen taze meyve ve sebzeler vitamin ve mineral kaynağıdır. Bu besinler aynı zamanda kış aylarında hareketsizliğe bağlı olarak sindirim sorunları yaşayanların da sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur.
 
meyveKış meyveleri: Nar, elma, ayva ve muz
Turunçgiller: Portakal, mandalina, greyfurt
Yeşil yapraklılar: Maydanoz, ıspanak, pazı
Sebzeler: Lahana, brokoli, karnabahar, brüksel lahanası
 
Kış mevsiminin sunduğu sebze ve meyveler, bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerdir.
 
  • Besin değerlerine göre tüketin
Kış aylarında enerji kaybı yaşadığınız için ne yediğinize özellikle dikkat etmelisiniz. Hangi meyvenin sebzenin neye iyi geldiğini bilirseniz ona göre yediklerinizi daha rahat düzenlersiniz.
 yogurt1) Demir, çinko, bakır ve selenyum gibi mineraller ile A, E ve C vitaminleri enfeksiyonlar ile mücadelede rol oynar.

2) Kırmızı etler ve yumurta gibi hayvansal kaynaklı besinler proteinin yanı sıra, demir ve çinko kaynağıdır.

3) Baklagiller ve yağlı tohumlar ise demir, çinko ve selenyum için önemli bitkisel kaynaklı besinlerdir.

4) A vitamini öncüsü olan beta karotenden oldukça zengindir. Sindirim sistemi, bağışıklık sisteminin en önemli parçasıdır. Bu yüzden sindirim sistemini etkileyen sorunlar vücudun savunma sistemini de etkileyebilir.

5) Posa, yararlı bakteriler olan probiyotikler ve probiyotiklerin besin kaynağı olan prebiyotikler, sindirim sisteminin sağlığının korunması ve geliştirilmesine katkı sağlar. Yoğurt ve kefir, probiyotiklerin kaynağı olabilen geleneksel besinlerdir. Kereviz, enginar, pırasa ve hindiba gibi kış sebzeleri de prebiyotiklerin iyi birer kaynağıdır
 
  • Metabolizmanızı hızlandırın
Kış aylarında soğuk hava nedeniyle çok fazla hareket etmeniz mümkün olmuyor. Bu yüzden metabolizma hızı yavaşlıyor. Geç saatlere yayılan besin ve içecek tüketimi kilo almanıza sebep oluyor. Evde kolaylıkla yapabilen egzersizler gün içinde daha zinde hissetmeye fazla kiloların önüne geçmeye yardımcı oluyor.

İlgili yazılarımız:

Soğuk havalarda diş hassasiyetine dikkat!
Dişleriniz soğuk havalardan olumsuz etkilenebilir. Diş hassasiyetine karşı özellikle kış aylarında dikkat edilmesi gerekenler Pudra.com'da.

Portakallı Kış Çayı Tarifi
Soğuk havalarda içinizi ısıtacak bir tarif olan portakallı kış çayı, bağışıklık sisteminizi güçlendirerek kış boyunca sağlıklı kalmanızı sağlayacak.

Kışın hasta olmayı nasıl durdurursunuz?
Kış aylarını grip, nezle ve soğuk algınlığından uzak geçirmek elinizde. Kış hastalıklarına karşı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER