18.06.2019

Lezzetli smoothie yapmanın 5 püf noktası

Beslenme ve Fitness Uzmanı İlker Çağlayan iyi bir smoothie yapmak için dikkat edilmesi gerekenleri ve lezzetli smoothie yapmanın 5 püf noktasını paylaştı.

İZLE: SMOOTHIE PÜF NOKTALARI👇 
Beslenme ve Fitness Uzmanı İlker Çağlayan, UZMANTV işbirliği ile hazırlanan videolarında smoothie yapımında dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı. Biz de Pudra.com okuyucuları için en önemli püf noktalarını sizin için listeledik.

Smoothie yaparken dikkat edilecekler

Smoothie yapmanın kolay yolu malzemeleri sıra olmadan robota atmaktır. Blendır'ınız yeterince güçlü ise malzemeleri bölmenize gerek yoktur. Değilse malzemeleri ufak parçalara ayırmanız gerekir. Peki hem lezzetli hem de sağlıklı bir smoothie yapmak için dikkat etmeniz gerekenler nelerdir? İşte Beslenme ve Fitness Uzmanı İlker Çağlayan bizler için smoothie yaparken dikkat etmemiz gereken 5 püf noktasını anlatıyor. 
 
İlker Çağlayan - Sağlıklı Smoothie
Smoothie yapımında dikkat edilecekler

1. Smoothie için öncelikle iyi bir blender seçin
 
Blender Seçimi

Smoothie'ye başlamak için bilmeniz gereken en önemli konu blender seçimidir. Smoothie için güçlü bir blender'a ihtiyacınız vardır. Seçeceğiniz blender'ın yüksek motor gücüne sahip olması gerekir. Blender'ınız yeterince güçlü değilse, özellikle donmuş meyveleri ve buzu parçalayamaz. Yumuşak sebzeleri, pasta malzemelerini karıştırmak için kullandığınız bir blender ise bu katı malzemeler nedeniyle bozulabilir. 

2. Yeşil smoothie'lerde malzeme sırasına dikkat edin
 
Yeşil smoothie


Detoks için smoothie yaparken malzemeleri blender'a dilediğiniz sırayla koyabilirsiniz. Ancak öncelikle sıvı olan malzemeleri blender'dan geçirmeniz, katı olan malzemelerin dibe çökmesini engelleyecektir. 

3. Smoothie ile meyve-sebze suyunun iki farklı içecek olduğunu unutmayın
 
Çilekli smoothie
Smoothie, diğer meyve ya da sebze suları gibi değildir. Kullandığınız meyve ya da sebzelerin hepsinin suyu olmayabilir. Smoothie'de meyve ve sebzeleri bir bütün olarak blender'a atarsınız. Bu nedenle smoothie yapımında meyve ve sebze seçimi çok önemlidir.

Çok fazla suyu olmayan, katı sebzeleri bir arada kullanırsanız bulamaç ya da çorba gibi bir şey elde edersiniz ve bu smoothie'nin içimi çok hoş olmaz. Bu nedenle smoothie'ye ne koyarsanız koyun, beraberinde mutlaka içini sulandıracak bir meyve ya da sebze suyu ayrıca eklemeniz tavsiye edilir. Örneğin bir elmanın suyu, salatalık, sulu meyveler veya hindistan cevizi sütü gibi sulu malzemeleri mutlaka smoothie malzemelerinizin arasında bulundurun.

4. Smoothie için kullandığınız malzemeleri çok iyi yıkayın

Smoothie yaparken meyve ve sebzelerin, özellikle sebzelerin çok iyi yıkanması gerektiğini unutmayın. Çünkü sebzeler bir bütün halinde ve çiğ olarak kullanılır. Bu nedenle kullanacağınız sebzeleri yaklaşık bir yarım saat sirkeli suda bekletmek iyi bir çözüm olabilir. Ardından tekrar yıkamalısınız.

5. Smoothie'nin lezzetini malzeme kalitesi belirler. Kötü malzeme kullanmayın.
 
Smoothie için malzeme seçiminin önemi

Malzeme kalitesi smoothie'nin lezzetini direkt etkiler. Bu nedenle seçtiğiniz malzemelerin kaliteli olmasına ve aynı zamanda smoothie yapımına uygun olmasına dikkat edin. Örnek vermek gerekirse, detoks için yeşil smoothie yapacaksanız burada kullandığınız ıspanağın körpe olması, rokanın baby roka olması çok önemlidir. Salatalar yerine yemekler için kullanılan büyük ıspanaklar veya büyük rokalar içeceğinize acılık verecektir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Lezzetli ve sağlıklı 5 kolay smoothie tarifi
Beslenme ve Fitness Uzmanı İlker Çağlayan yağ yakmaya yardımcı hafif ve besleyici soğuk içecek smoothie ile ilgili en popüler 5 tarifi bizlerle paylaştı.

Çocuklar için sağlıklı ve lezzetli smoothie tarifleri
Şeker içermeyen, meyve ve sebzelerle yapılan bu smoothie'ler çocuklarınız için! Çocuklarınızın keyifle tüketebileceği smoothie tariflerini mutlaka deneyin.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER