25.12.2020

Neden su içmemiz gerekiyor?

Su içmenin reflüden kilo kontrolüne, baş ağrısından stresi azaltmaya kadar sayısız faydası var. Yetersiz su içmek ise hastalıklara davetiye çıkarıyor.

İZLE: SU İÇMENİN FAYDALARI👇 
Vücudumuzdan her gün idrarla ortalama 1500 ml, ciltten terleme ve buharlaşma yoluyla 400 ml, dışkı ile 200 ml, solunum havasını nemlendirmek için solunum yoluyla ortalama 300 ml su harcanıyor. Bu, şu anlamada geliyor: Vücudumuzdan toplamda her gün ortalama 2500 ml su kaybediyoruz. Üstelik yaz aylarında bu miktar yaklaşık 500 ml daha fazla. Yani neredeyse 3 litre. Yiyeceklerden aldığımız su ise bu ihtiyacın sadece yüzde 20-30'unu karşılamaya yetiyor. Bu nedenle daha sağlıklı bir vücut, daha canlı bir cilt için günde 2,5-3 litre su içmemiz gerekiyor.

Yeterince su içmemek strese yol açıyor

Uzmanlardan alınan bilgilere göre, vücudumuzun kontrol merkezi olan beynimizin yüzde 85'i sudan oluşuyor ve tüm diğer organlarımız gibi sağlıklı çalışmak için suya ihtiyaç duyuyor. Uzamış susuzlukta unutkanlık, dikkat eksikliği, uyku hali, algıda ve hareketlerde azalma, sinirlilik gibi tepkiler oluşuyor. Bu nedenle hem sağlıklı bir vücut hem de sağlıklı zihinsel faaliyetler için her gün yeterli su içmemizin önemi büyük. 

Üstelik, su içmek cildi yenileme ve beyin faaliyetlerini düzenlemenin yanı sıra, krampları önlemede, eklem ağrılarını azaltmada, bağırsak hareketlerinin sağlığını korumada da önemli bir role sahip. 

Su içmenin reflüyü önlemeden kilo kontrolüne, baş ağrısından pürüzsüz bir cilde hatta stresle başa çıkmaya dek sayısız faydaları varken, su içmemenin de hayati tehlikeye neden olabilecek kadar zararları bulunuyor. İşte bu nedenle her gün en az 2,5-3 litre (ortalama 8 su bardağı) su içmemiz gerekiyor. 

İçme suyu nasıl olmalı?

Peki içme suyumuzu nasıl almalıyız? Tabii ki cam şişede. Çünkü cam şişeler içerisindeki ürünün tadını, kokusunu, aromasını değiştirmez ve etkilemez. Özellikle kaynak suları doğadaki en saf ve doğal haliyle masamıza gelir.

pH değerinin önemi: Yaşamımızı sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmemiz için iyi ve kaliteli su tüketmemiz gerekir. Bunun için içme suyunun temiz olması kadar, sertliğinin de önemi vardır. 7 pH, uzmanlar tarafından nötr olarak kabul edilir. 7'den 8,5'a kadar pH değerleri ise suyun alkali olduğu anlamına gelir. Bu da vücut için daha sağlıklı olduğunu gösterir. Bu nedenle, satın aldığınız suyun üzerindeki pH değerinin 7,2 - 8,5 aralığında olmasına dikkat etmeniz gerekir.

İlgili haberlerimiz:

Yeterince su içmemek strese yol açıyor
Beynimizin yüzde 85'i sudan oluşuyor. Vücut yeterli besin ve su olmadığında stres altında hissediyor. Yetersiz su içmek kişiyi gergin ve stresli yapabilir.

Su içmenin faydaları
Su içmek neden bu kadar önemli? Suyun faydaları neler? Su tüketimimizi nasıl artırabiliriz? Yanıtları Pudra.com'da...

Ne kadar su içmeli?
Kilo kaybetmek, kilo korumak ve fazla yemek yemeyi engellemek için bol su içmek gerekiyor. Peki ama suyu ne kadar ve ne şekilde tüketmeli? Pudra.com'da...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER