28.02.2020

Tatlı krizini önlemenin 8 yolu

Sindirim sistemini güçlendirirseniz aniden gelen tatlı krizlerini önleyebilirsiniz. İşte tatlı krizini bastırmanın yolları!

İZLE: TATLI KRİZİ NASIL ÖNLENİR?👇 
Kuru meyve ve taze meyveler tatlı isteğini kırmaya yardımcı olur. Ancak bazen bunlar yeterli gelmez. Yapılan araştırmalarda şekersiz sakız çiğnemenin tatlı isteğini azalttığı ortaya çıkmakla birlikte tatlı isteğinde odak değiştirmeye çalışmak işe yarayabilir. Sindirim sistemi güçlendirilirse tatlı isteği sağlıklı yiyeceklerle ortadan kaldırılabilir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Mutlu, Pudra.com okuyucuları için tatlı krizlerini sonlandıracak önerilerde bulundu.

Güçlü sindirim sistemiyle tatlı krizine son

1. Az ama sık yiyin.

Ana öğünlerdeki yemek miktarını kısıp, ara öğünler oluşturularak tatlı isteği azaltılabilir. Böylece kan şekeri dengede olur, hipoglisemi atakları yaşanmaz.

İlgili haberimiz: Açlık krizi ile başa çıkmanın 10 etkili yolu
Açlık krizini ortadan kaldırmanın yolu beslenme değişikliklerinden ve kendinizi aç bırakmamaktan geçiyor. İşte diyetisyenden açlık krizini önleme yolları!

2. Tatlıda 150 kalori limiti koyun

Günlük 150 kaloriyi aşmayacak bir tatlı tüketiminin vücuda zararının olmadığı biliniyor. Ancak yine de tatlı yenmek isteniyorsa sütlü veya meyveli tatlılar hem kalori alımını azaltır, hem tatlı isteğini bastırır hem de kilo alımını engeller.

İlgili haberimiz: Tatlı krizini bastıracak 2 pratik tarif
Demir, krom, magnezyum eksiklikleri veya duygusal açlık... Nedeni ne olursa olsun bir anda gelen tatlı krizine karşı sağlıklı ve lezzetli iyi bir tarife ihtiyacınız var!

3. Tatlı isteğini azaltan muz ve çilek gibi meyvelere yönelin

Bir çikolatayı tek başına yemektense çikolata sosuna batırılan bir muz veya bir çilek tatlı isteğini azaltır. Fındıklı, bademli drajelerden az miktarda tüketmek de tatlı isteğini keser.

İlgili haberimiz: Çikolata krizinden kurtulmanın 4 yolu
Her zaman olmasa da çikolata krizini hepimiz yaşarız. Bu durumu fazla kalori almadan atlatmanız için 4 etkili önerimiz var.

4. Günlük beslenmenize meyveyi ekleyin

Taze ve kuru meyveler tatlı ihtiyacını karşılayabilir. Yanına eklenecek kalsiyum kaynakları tokluk hissini artırmaya yardımcı olur.

5. Odağınızı değiştirin

Aklınıza tatlı yeme fikri düştüğü anda, ilk 10 dakikada icat edeceğiniz bir iş tatlı fikrinden uzaklaşmanıza yardımcı olabilir. O sırada evi toparlamak, ofiste kalkıp yürümek, yakın bir arkadaşı aramak, bir bardak su içmek, gazete okumak tatlı fikrini unutturabilir.

6. Hayatınızdaki basit karbonhidratları azaltın

Hamur işi, pastane ürünleri gibi basit karbonhidratlar tatlıya eğilimi artırır. Bunun yerine bulgur, kepekli ekmek, tam buğday ürünleri, kuru baklagil gibi komplex karbonhidratları protein kaynakları ile birlikte tüketirseniz tokluk hissiniz artacak, bu da her gün başınıza gelen tatlı krizlerinizi ortadan kaldıracaktır. 

7. Zor zamanlarda destek alın

Stres, üzüntü gibi duygusal durum değişiklikleri tatlı krizine neden olursa, bir psikologdan destek almayı ertelemeyin. Günlük hayatınızdaki, ilişkilerinizdeki hiçbir sorunu bir porsiyon profiterolün çözemeyeceğinin siz de farkındasınız.

İlgili haberimiz: Duygusal açlıkla nasıl başa çıkılır?
Siz de her pazartesi rejime başlayıp sonra kendini tatlı tabağının başında bulanlardan mısınız? Beslenme Uzmanı Diyetisyen Gizem Köse'nin duygusal açlığı yenebilmek için önerileri Pudra.com'da

8. Gözünüzün doymasını sağlayın

Görsel algının, tat duygusunu geliştirdiği bilinmektedir. Bu nedenle evde hazırlanabilecek sağlıklı ve güzel görünen tariflerle tatlı isteği bastırılabilir.

İlgili haberlerimiz:

Duygusal yeme alışkanlıkları
Yemek ne zaman fiziksel, ne zaman duygusal bir ihtiyaçtır? Duygual yemek yeme alışkanlığı nasıl terk edilir? Uzman Psikolog Şeyma Çavuşoğlu Itri yanıtlıyor.

​Adet öncesi sendromuna karşı beslenme önerileri
Şişkinlik, iştah artışı, cilt bozukluğu, göğüslerde hassasiyet, bel ağrısı, kabızlık, duygusal dalgalanmalar, gerginlik gibi adet öncesi sendrom belirtilerini azaltan beslenme önerileri Pudra.com'da.

​Sürekli açlık hissiyle başa çıkma
İştah artıran hormonların salgılanmasında neler rol oynar? Sürekli açlık hissiyle nasıl başa çıkabiliriz? Diyetisyen Ayşe Korkmaz anlatıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER