30.07.2021

Tatlı krizine karşı pratik çözüm: Zeytin yaprağı kürü

Fitoterapi Uzmanı Dr. Fevzi Özgönül tatlı krizini kökten çözecek bir tarif vererek tatlı isteğinin 5 günde azalacağını söylüyor. İşte zeytin yaprağı kürü!

İZLE: TATLI KRİZİ NASIL ÖNLENİR?👇 
Bazen öyle anlar olur ki, aniden tatlı bir şeyler yeme ihtiyacı duyarsınız ve tatlı yemeden rahat edemezsiniz. Bu durumu genelde tatlı krizleri olarak da tanımlarız. Peki bu tatlı krizlerinden kurtulmanın basit bir yolu var mı" diyenler için Fitoterapi Uzmanı Dr. Fevzi Özgönül'ün önerisi zeytin yaprağı. Nasıl mı? İşte pratik tarif.

Tatlı krizine karşı zeytin yaprağı kürü

Fitoterapi Uzmanı Dr. Fevzi Özgönül tatlı krizini kökten çözecek bir tarif vererek tatlı isteğinin 5-6 günde azalacağını söylüyor. 
 
Bedenimiz enerji olarak kandaki şekeri kullanır. Kan şekeri, sadece basit karbonhidrat olarak tanımlanan unlu gıdaları, çikolata veya meyve gibi şeker içeren besinleri yediğimizde oluşmaz. Hemen hemen tüm yiyeceklerin içinde mevcuttur. Yeri geldiğinde yiyeceklerin içerisindeki yağları bile sindirim sistemimiz şekere dönüştürebilir. Bu nedenle tokluk kan şekeri yani yemek yedikten sonra ölçülen kan şekerinde yükselme olur. Kan şekerinin yükselmesi için mutlaka yukarıda saydığımız basit karbonhidratları almak zorunda değiliz.
                
Hatta aç kaldığımızda bedenimizdeki bir kısım yağları bile enerjiye dönüştürebilir. Fakat bu dönüşüm en kaliteli olandan başladığı için kısa açlık dönemlerinde önce yüzümüz ve gitmesini hiç istemediğimiz cilt altı yağlarından başlar. Bu nedenle aç kalarak yaptığımız diyetlerde önce yüzümüz çöker, ardından cildimizde sarkma olur fakat bir türlü gitmesini istediğimiz göbek, kalça ve basen yağlarından kurtulamazsınız.

Bu haber ilginizi çekebilir: Tek hareketle göbek eritme
Göbeğinizden fışkıran inatçı yağlara “güle güle” deme zamanı! İşte spor eğitmenlerinin göbek eritmede çok etkili olduğunu söyledikleri harika bir hareket.

Basit karbonhidratları yiyecek olarak seçtiğimizde sindirim sistemimiz yavaş yavaş diğer yiyecekleri sindirmeyi azaltır ve sindirim sistemimiz tembelleşmeye başlar. Bir gün ekmeksiz doymamayı, midemiz dolu olduğu halde tatlı isteğini sindirim sistemimiz tembelleştiği için hissederiz. Bu durumdan kurtulmak için öncelikle basit karbonhidratları azaltmak ve sindirim sistemini güçlendirmek gerekir.

Sindirim sisteminin tembelleşmesinin bir nedeni de bağırsak içinde yerleşmiş olan sindirime yardımcı bakterilerin (probiyotik) zamanla tatlı ve hamur işinden beslenen zararlı bakterilere dönüşmesi de etkendir.

Fitoterapi Uzmanı Dr. Fevzi Özgönül de işte bu nedenle bize tatlı isteğini kökten çözecek bir yardımcı öneriyor. Daha önce tatlı krizini önlemek için tarçın gibi baharatlardan yararlandıysanız, eminiz ki bunu da çok seveceksiniz. 
 
Zeytin yaprağı ile tatlı istediğinizi kökünden yok edin,
 
Tatlı krizine karşı pratik çözüm: Zeytin Yaprağı Kürü

Zeytin yaprağı, çay olarak da tüketilebiliyor ancak Fitoterapi Uzmanı Dr. Fevzi Özgönül'ün önerisi çay olarak satın aldığınız kurutulmuş zeytin yaprağını öğüterek toz haline getirmeniz.

Zeytin yaprağının birçok yararının yanında bakteri ve mantarlara karşı da öldürücü etkisi var. Bu etkisi sayesinde bağırsaktaki zararlı bakterileri yok ederek ev yoğurdu, peynir, turşu, sirke gibi gıdalarda bulunan doğal probiyotiklerin bağırsağa yerleşmesine olanak sağlıyor.

Bu anlamda, Fitoterapi Uzmanı Dr. Fevzi Özgönül; önerdiği bu karışımı yazın saat 18:00-19:00 , kışın da 16:00-17:00 gibi, ikindi kahvaltısında tüketmeye önem göstermemiz konusunda bizi uyarıyor.

İşte zeytin yaprağı ile kan şekerini dengeleme tarifi:

Malzemeler:
  • Kurutulmuş zeytin yaprağı
  • 1 kase yoğurt
  • 1 avuç içi kadar çiğ badem ceviz yada fındık içi (dilerseniz bir tanesi ya da hepsi toplam 1 avuç içi kadar) (rendeleyerek de kullanabilirsiniz)
  • 1 çubuk tarçın
  • Yarım çay kaşığı öğütülmüş zeytin yaprağı

Tarifi
  • Kurutulmuş zeytin yaprağını toz haline gelinceye kadar öğütün veya hazır olanını alın.
  • Malzemelerin hepsini bir kasede karıştırın. 
  • Karışımı yazın saat 18:00-19:00'da, kışın ise 16:00-17:00 gibi ikindi kahvaltısında tüketmeye önem gösterin.
  • Akşam yemeğinde sadece acıkınca geç saatte çorba içmeye gayet edin.
  • Bunu 5-6 gün sürdürün.
  • Uyguladıktan sonra açlık hissinde azalma ve tatlıya karşı bir isteksizlik hissetmeye başlayacaksınız.
  • 21 gün uygulayıp 1 hafta ara verebilirsiniz.

İlgili haberlerimiz:

​Tatlı krizini önlemenin 8 yolu
Sindirim sistemini güçlendirirseniz aniden gelen tatlı krizlerini önleyebilirsiniz. İşte tatlı krizini bastırmanın yolları!

​Tatlı krizinin 6 nedeni
İdeal kilosunda olanlarda dahi görülebilen hipoglisemi, vitamin ve mineral eksiklikleri ve duygusal açlık gibi durumlar tatlı krizlerine yol açıyor.

​Tatlı krizini bastıracak 2 pratik tarif
Demir, krom, magnezyum eksiklikleri veya duygusal açlık... Nedeni ne olursa olsun bir anda gelen tatlı krizine karşı iyi bir tarife ihtiyacınız var!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER