@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 31.08.2015

Hangi yemekler tekrar ısıtılmaz?

Bazı yemeklerin ertesi güne kalıp, ısıtıldığı takdirde besin zehirlenmelere yol açabileceğini biliyor muydunuz? Hangi yiyecekler özellikle bebekler için tehlikeli? Pudra.com hemen tüketilmesi ve tekrar ısıtılmaması gereken yemekleri araştırdı.

kadin yemek buzdolabi atistirma diyet
1/9
Tüm ailemizin sağlığı söz konusu olduğunda dikkat etmemiz gereken önemli kurallar var. Artan yemekleri atmıyor, muhafaza edip ertesi gün de yiyoruz ancak bu her yemek için doğru değil. Bazı yiyeceklerin tekrar ısıtılması besin zehirlenmelerine yol açabiliyor. Özellikle et, etli yemekler, yumurta ve tavuk yemekleri kolaylıkla bakteri üretebilen gıdalar arasında bulunuyor. En sık görülen ve zehirlenmelere yol açan bakteriler ise, Salmonella, Listeria ve E. Coli türleri.
 
Besin zehirlenmesi hafife alınacak bir konu değil, aksine tedavi edilmezse ölümle sonuçlanabilecek kadar tehlikeli. Besin zehirlenmeleri, karın ağrısı, bulantı, kusma, ishal ve ateş gibi semptomlarla kendini belli ediyor. Besin zehirlenmeleri hakkında daha detaylı bilgiyi Yazın besin zehirlenmesine dikkat!​ başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.
 
Pudra.com özellikle tekrar ısıtılmaması gereken, ısıtılırsa zehirlenmelere yol açabilecek yiyecekleri araştırdı.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2