26.03.2019

Twitter'da etkili vegan diyetisyen ve girişimciler

Veganlık hakkında daha fazla bilgi almak, aynı zamanda vegan ürünlere daha kolay ulaşmak istiyorsanız sizin için etkin Twitter hesaplarını derledik.

Son dönemde iyice yükselen veganlık, hayvansal gıdaların, giyeceklerin ve diğer tüm yan ürünlerin kullanılmasına karşı duran bir yaşam biçimi. Özellikle son dönemlerde Türkiye’de bu kadar konuşulmasının nedeni de yeni yeni filizlenen vegan girişimcilerin ve diyetislerin varlığı. Girişimcilerin kimisi vegan yiyeceklere olan talebi artması kimisi de veganlık anlayışını benimsediği için bu furyaya dahil oluyor. Doktorlardan diyetisyenlere, derneklerden restoranlara kadar birçok destekçisi olan veganlığın yaygınlaşmasıyla iletişim alanı da genişliyor.

Twitter'da etkili vegan diyetisyen ve girişimciler

Aktif bir Twitter kullanıcısı iseniz ya da Twitter'ı bilgi ve haber takip etmek için kullanıyosanız, veganlık hakkında daha fazla bilgi alabileceğiniz, aynı zamanda vegan ürünlere daha kolay ulaşmanızı sağlamak için sizler için veganlık üzerine olan Twitter hesaplarını derledik. İşte Twitter’daki etkin vegan diyetisyenler ve girişimciler:

1. Diyetisyen Kevser Başkara @VeganDiyetisyen
Vegan diyetisyen, sağlık programcısı ve danışman olan Kevser Başkara, vegan beslenmeyle ilgili içerikler paylaşıyor. Açık Radyo’daki ‘Vegan Sağlık’ programı ve Youtube’daki ‘Vegitisyen TV’ kanalıyla ilgili duyuruları Twitter üzerinden yapıyor.

2. Dr. Murat Kınıkoğlu @Dr_Kinikoglu
Vegan doktor Murat Kınıkoğlu, kalp ve iç hastalıkları uzmanı ve aynı zamanda vegan beslenme ve vegan sağlık kitaplarının yazarı. Kendisi, Twitter hesabında vegan beslenme ve yaşam şekliyle ilgili bilgiler veriyor.

3. Diyetisyen Dilara Koçak @dilarakocak
Diyetisyen Dilara Koçak, direkt vegan yaşam biçimini benimsememiş olsa da, DilaraKoçakİyiYaşam mottosuyla sağlıklı içerikler paylaşıyor ve bu içeriklerden bazıları da vegan beslenmeyle ilgili oluyor.

4. Vegan Türkiye @VeganTurkiye
Genel olarak hayvanları koruma ve hayvan hakları ile ilgili içerikler paylaşıyor.

5. Veg & Nature @VegNatureDergi
Vegan, Vejetaryen, Sürdürülebilir Yaşam ve Hayvan Özgürlüğü Dergisi Twitter hesabı. Bir TVD yayını. Veganlık üzerine daha fazla detay için vgntr.com adresine de tıklayabilirsiniz. 

6. Vegan Derneği Türkiye @TvdOrgTr
Hayvanları korumak ve onların insanlardan farksız olduğunu anlatmak amaçlı paylaşımları bulunuyor. ‘Aynı dili konuşmasalar da bütün türlerin dili ortaktır’ mesajı ve #türsüzsözlük hashtagiyle hayvanların insanlarla aynı duygulara sahip olduğu anlatılıyor.

7. Vegan Rehber @veganrehber
Vegan bilgi rehberi, isminden de anlaşılacağı üzere veganlıkla ilgili pratik bilgiler paylaşıyor. Paylaşımlarının bazılarında takipçiyi İnternet sitesine yönlendirerek vegan rehbere kaydolmalarını sağlıyor.

8. Vegan Bakkal @veganbakkalmoda
Vegan, organik, glutensiz ürünler satan bir e-ticaret sitesi olan Vegan Bakkal, Twitter hesabında ürünleriyle ilgili içerikler giriyor. Vegan Bakkal'ın yeri Moda, Kadıköy'de ama isterseniz İnternet'ten sipariş imkanı sunuyor. 

9. Vegan Dünyası @vegandunyasi
Gıdadan kozmetiğe, hiyjen ürünlerinden tekstile, günlük yaşantıda ihtiyaç duyulan her ürünün bulunduğu bir e-ticaret sitesinin Twitter hesabı. Vegan ürünleriyle ilgili içerik içeriyor.

10. Trakya Çiftliği @trakya_ciftligi
Trakya Çiftliği, Trakya’dan vegan lezzetler sunan bir girişim.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER