27.11.2017

Yaşlanma karşıtı vitaminler

Yaşlanma 25 – 30 yaş arasında başlar. Bu nedenle beslenmenize ne kadar dikkat ederseniz gelecek için o kadar faydalı olacaktır.

Sağlıksız ve kötü beslenme tüm vücudu olumsuz etkilediği gibi cildin de hızlı yaşlanmasına neden olur. Sağlığınız için tek yönlü beslenmemeli, ihtiyacınız olan tüm vitaminleri yeteri kadar almalısınız. 

Yaşlanma karşıtı vitaminler
 
Dengeli ve sağlıklı beslenmenizin yaşlanmayı durdurmaya da faydası vardır. Genç kalmak için sofranızda lifli gıdaların ağırlıklı olmasına özen göstermelisiniz. Şekeri ve tuzu mutlaka azaltmalı, sık sık sebze ve meyve tüketmelisiniz.
 
A, E ve C vitaminlerini sıklıkla tercih etmelisiniz.
 

balikA vitamini, selenyum sayesinde hücreleri korur ve antioksidan içerir. A vitamini bulunan besinler:
 
- Patates
- Mantar
- Yumurta
- Ayçekirdeği
- Balık
- Sarımsak

E vitamini yaşlanmaya karşı en etkili vitaminlerden biridir. Hücre yenileyici özelliği sayesinde hücrelerin daha uzun yaşamasını sağlar. Ayrıca vücuttaki oksijenin en iyi şekilde kullanılmasına zemin hazırlar. E vitamini bulunan besinler:

ceviz- Ceviz
- Fındık-fıstık
- Soya
- Et
- Balık
- Yeşil yapraklı sebzeler
- Elma
- Yumurta
- Tahıllar
 
C vitamini de yaşlanmaya karşı savaş açar ve kırışıklıkların oluşmasını azaltır. Bulunduğu besinler:

- Yeşil biber
- Turunçgiller
- Çilek
- Domates
- Kivi
- Maydanoz

Yaşlanma 25 – 30 yaş arasında başlar. Bu nedenle beslenmenize ne kadar dikkat ederseniz gelecek için o kadar faydalı olacaktır. Beslenmeyle birlikte cilt tipinize uygun nemlendirici seçmenizde de yarar var.

İlgili yazılarımız:

Kök hücre tedavisi yaşlanmayı önlüyor!
Kök hücre tedavisi ve nano yağ enjeksiyonu sayesinde yaşlanmak yok! Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Osman Şenel'in açıklamaları Pudra.com'da.

Sağlıklı yaşlanmanın püf noktaları
"Önemli olan, yaşama yıllar katmak değil, yıllara yaşam katmaktır." Doç. Dr. Berrin Karadağ'ın yaşlanmak ile ilgili uyarıları Pudra.com'da.

Yaşlanmayı su içerek yavaşlatın
Yeterli oranlarda su içen kişilerde yaşlanma daha yavaştır. Sağlıklı yaşamın, sağlığımızı korumanın ve hastalıklara karşı dirençli olabilmenin temelinde özellikle doğal mineralli su içmek yatar. Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu anlatıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER