03.05.2018

Yeşil eriğin faydaları

Yeşil erik mevsimi geldi. Bahsederken bile dişlerimizi kamaştıran bu güzel, yemesi kolay, rengi şahane meyvenin faydaları erik düşkünlüğümüzün ispatı gibi.

Yaşlanmayı yavaşlatmasından, diş etlerini güçlendirmeye kadar pek çok faydası olan erik hakkında bilmedikleriniz Pudra.com'da!

Yeşil eriğin faydaları

Organik asit oranı yüksek meyveler vücudun alkali tutmasına yardımcı oluyor. Erik de bu özelliği ile ilk puanı alıyor. Bir diğer yandan, eriğin içindeki sitrik asit, vücuttaki laktit asidi etkisiz hale getirdiğinden, yorgunluğu da önlüyor.

Hadi şimdi tek tek eriğin tüm faydalarına göz atalım! Ancak şu önemli notları önceden mutlaka düşelim.
 
  • Yeşil eriği tuzla tüketmemek gerekiyor!
  • ​Sağlıklı ve dengeli bir beslenmede günde 2-3 porsiyon meyve tüketilmelidir. Bu meyvelerin mevsim meyvesi olması önemlidir.
  • Bağırsak çalışmalarını düzenlemek, kilo vermeyi desteklemek, demir emilimini artırmak gibi eriğin faydalarından yararlanmak için hazır mevsimi gelmişken günde 200 gram yeşil erik tüketilebiliriz.
  • 200 gr yeşil erik sadece 94 kalori ancak tuz ile birlikte tüketimi vücutta ödem tutmasına neden olduğundan ve tuzun daha birçok zararı da olacağından tuz ile birlikte tüketmek gerekiyor. Şimdi gelelim eriğin faydalarına...

Yeşil erik faydaları

1.Organik asit içeriği yüksek meyveler, vücudun alkali tutulmasına yardımcı olur. Erik de bunların arasında yer alır.

2. Sitrik asit vücuttaki laktik asidi etkisiz hale getirir, yorgunluğu önler.

3. Yoğurt, ayran, peynir gibi süt ürünleri ile tüketildiğinde kalsiyum emilimini artırır, diş ve kemik sağlığını destekler.

4. Yumurta, et, balık, hindi gibi protein ağırlıklı besinlerle tüketildiğinde bu besinlerin asit etkisini azaltır ve nötralizasyonu destekler. Metabolizma da destekleneceğinden kilo verme süreçlerine yardımcı olur.

5. Kalsiyum ve fosfor oranı dengelidir. Kalsiyum emilimini artıran maddeler de içerdiğinden, hem çocuk hem de yaşlı beslenmesinde yer alabilir. (hatta almalıdır)

6. Çözünebilir lif açısından zengindir. Dindirimi kolaylaştırır.

7. Kabızlık problemini önlemeye ve çözmeye yardımcı olur.

8. Erik yemek diş etlerini güçlendirir.

9. Yüksek C vitamini içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirir.

10. Demir emilimini artırır ve kansızlığı önler.

11. Özellikle kırmızı et ve yumurta tüketimi sonrasında tercih edildiğinde demir biyo yararlılığı artırılabilir.

12. Anti-aging etkisi vardır, yaşlanmayı önler ve cildi yeniler.

13. İçerdiği fitoflavonoidler ve vitaminler bağ doku yenilenmesi hızlandırır. Bu sayede kilo verme süreçlerini destekler, daha sıkı bir vücut yapmanıza yardımcı olur.

14. Kan şekeri düzenlenmesine yardımcı olan erik; muz, kivi, incir gibi kan şekerini hızla yükseltmez. Kilo vermeyi destekleyici özellikleri sayesinde ara öğünler için idealdir.

İlgili haberlerimiz:

Kilo vermeye yardımcı yeşil erikli kısır tarifi
Yaz aylarında rahatça mayo ve bikini giymek, kısa şortlarla dolaşmak istiyorsak, fazla kiloları atmak gerekiyor. İşte size kilo vermeye yardımcı bir tarif.

En sağlıklı 5 ilkbahar ve yaz meyvesi
İlkbahar ve yaz mevsimi denilince akla gelen şeylerden biri de taze meyveler. İşte bunlardan en sağlıklı olan 5 meyvenin faydalarını sizler için sıraladık.

​Yaz meyvelerinin faydaları
Yaz meyveleri hangileri? Yaz meyvelerinin faydaları neler? Vücuttaki hangi sorunlar için hangi meyvelere başvurmak gerekir? İşte, Pudra.com sayfalarında yaz meyveleri rehberi...

​Ödem atmanın 6 yolu
Az hareket etmek, fazla kilo, diyabet, tuz ve karbonhidrattan zengin beslenme ve depresyon ödemi tetikliyor. Vücutta ödemi önlemenin 6 yolu Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER