burcu aydin
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Yumurtayı nasıl pişirmeli?

Sağlıklı bir beyin fonksiyonu ve iyi bir hafıza için yumurtaya ihtiyacımız var. Çünkü yumurta, bu ihtiyaçları gideren lesitin içeriyor. Dt. Burcu Aydın, yumurtalı leziz bir tarifini Pudra.com ile paylaşıyor.

Yumurtanın en sevdiğim özelliği lesitin içermesi. Lesitin, karaciğerde sentezlenen ve hem doğal hem de rafine yiyeceklerde bulunan bir besin. Vücuttaki fonksiyonu, yağda erir vitaminlerin, özellikle de A vitamininin emilimini artırmak. Ayrıca lesitin beynin yüzde 30'unu oluşturur. Yani sağlıklı bir beyin fonksiyonu ve iyi bir hafıza için ona ihtiyacımız var.

Yumurtayı nasıl pişirmeli?

Lesitin yumurta sarısının dışında pirinç kepeği ve soyada bulunuyor. Pek çok paket yiyecekte (bisküvi, kraker vs.) ucuz bir yağ olan soya yağı kullanıldığından bu yiyecekler lesitin de içeriyor. Yine de işlenmiş bu gıdalar yerine yumurta ve soya fasulyesi gibi doğal formlarını kullanmak daha sağlıklı. Ancak dikkat edilmesi gereken, lesitinin çok hassas bir besin olup ısıdan etkilenmesi. Bu nedenle yumurtayı haşlarken ya da tavada pişirirken sarısını hafif sıvı kıvamda bırakmak gerekiyor.

İşte tarifim...

Malzemeler:

* 3 patates
* 1 soğan
* 2 domates
* 4 yumurta
* Zeytin yağı
* Tuz, karabiber
* Süslemek için maydanoz

Yapılışı:
* Tavada zeytinyağında soğanı karamelize ederek kısık ateşte pişirin.
* Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dizdiğiniz yuvarlak-ince dilim patatesleri 200 derecedeki fırında 25-30 dakika kahverengileşinceye kadar pişirin. Tepsiye son 10 dakikada doğranmış domatesleri de ilave ederek fırınlayın.
*Bir tencerede suyu kaynatın. Yumurtayı suyun içine tek tek kırın. Sarısı sıvı kalacak kadar yaklaşık 3 dakika pişirip sudan alın.
*Şimdi iş, süsleme kısmına geldi. Servis tabağına kat kat patates halkalarını, aralarına karamelize soğanınızı koyun. Kulenin en üstüne yumurtayı koyup maydanozla süsleyin, etrafına domatesleri ilave edin. Afiyet olsun!

Dt. Burcu Aydın
İntegratif Beslenme Uzmanı
Dcakademi.com


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER