@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 11.04.2016

Hormonlarınız kilo vermenize engel mi?

Ne kadar deneseniz de kilo vermeyi başaramıyorsanız sebebi hormonlarınızdaki dengesizlik olabilir.

Farklı diyetler deneseniz de bir türlü kilo veremiyor musunuz? Bu sorunu yaşıyorsanız, hormonlarınızdan şüphelenebilirsiniz. Belki de hormon seviyeleriniz, kilo vermenizi zorlaştırıyor! Kilo verememe; genellikle safra kesesi problemi, karaciğer yağlanması, diyabet ve depresyon ile ilişkilendiriliyor. Aslında belirttiğimiz hastalıklar hormonların dengesini kaybetmesine ve kilo kaybının zorlaşmasına yol açıyor. Bu yüzden kilo vermek için doğru bir diyet programının yanı sıra dengeli hormonlar da gerekiyor. Peki, hormonlar nasıl dengelenebilir? Vücudumuzdaki hormonlar reseptörlerle bağlanarak vücudun davranışlarını belirler. Fakat dışarıdan gelen hastalık gibi bazı etkenler bu reseptörlerin biçimini değiştirir ve hormonlarla bağlanmasını imkansız hale getirir. Hormonlarla reseptörler doğru bağlanmayınca kilo vermek zorlaşır. Özellikle kadın sağlığı açısından hormonların dengelenmesi oldukça önemli. Doktorunuza danışarak ve doktorunuzun gerekli gördüğü testleri yaptırarak hormon seviyenizi öğrenebilirsiniz. (Hormonların kilo üzerindeki etkileri başlıklı yazımızda daha önce hormonların etkilerine detaylı olarak değinmiştik, bu haberimiz de ilginizi çekebilir.)

Hormonlarınız kilo vermenize engel mi?

hormonlarınız kilo vermenize engel mi?

Hormonlarınızı dengelemek için bu öneriler faydalı olabilir:
 
  • Östrojen hormonunun dengeli sağlanması kilo kontrolü için oldukça önemli. Eğer vücudunuz yeterince östrojen sağlamıyorsa günlük hormon takviyesi alabilirsiniz. Öncelikle mutlaka doktorunuza danışın ve uygun gördüğü takdirde bir takviye kullanın.
  • Kakule bitkisi ve fasulyeler hormonlarınızı dengelemeye yardımcı olur.
  • Her gün yemeklerinize ve içeceklerinize keten tohumu katabilirsiniz. Keten tohumu hormonları dengelemeye yardımcı olur.
  • Ftalat ve paraben gibi hormon dengesini bozan kanserojen maddeleri içeren ürünleri kullanmamaya özen gösterin.
  • Yemeklerinizi plastik kaplarda ısıtmayın. Su içmek için plastik yerine cam veya paslanmaz çelikten üretilen termos veya şişeleri kullanın.
  • Sebze ve meyveleri özellikle çocuklarda ve ergenlerde de hormon dengesizliklerine yol açan tarım ilaçlarından arındırmak için bolca yıkayın. (Tarım ilaçları en çok hangi meyve ve sebzelerde bulunuyor? başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.)
  • Bakır içeren gıdaları mümkün olduğunca beslenme programınızdan azaltın.

Kaynak: simpleorganiclife.org


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Kilo vermenizi engelleyen 10 diyet hatası
Bahar geldi, artık biraz forma girmek gerek. Diyetinizi çıkmaza sürükleyen diyet hatalarıyla yüzleşmeye hazır mısınız? Pudra.com, diyet hatalarını açıklıyor...

Hızlı ve sağlıklı kilo vermek için 40 öneri
Yaz boyunca aldığınız kilolarınızdan hızlı ve sağlıklı bir şekilde kurtulmanız o kadar da zor değil. Hayat tarzınızdaki birkaç değişiklikle kısa sürede nasıl zayıflayabileceğinizi Pudra.com yazdı.

​Diyetinizin yanlış olduğunu gösteren 5 önemli işaret
Diyet yaparken sağlığınızdan olmayın. Pudra.com diyetinizin yanlış olduğunu gösteren 5 önemli işareti yazdı.

​Kilo vermeyi engelleyen en önemli unsur!
Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, ikinci kitabı "Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık"ta kilo vermeyi engelleyen en önemli unsuru açıklıyor. İşte, o unsur Pudra.com'da...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER