24.12.2017

Zayıflarken dikkat etmeniz gerekenler

Kilo verebilmek için öncelikle kilo almaya neden olan sorunların tespit edilmesi gerekir. Bunun için zayıflarken dikkat etmeniz gerekenler Pudra.com'da.

Vücudunuz belli bir miktarda yağ depolayabilir ve aynı şekilde belli bir miktarda yağ kaybedebilir. Hiçbir şey yemeden saatlerce yürüseniz bile vücudunuz ne kadar kilo verebileceğini sınırlandırmış durumdadır.

Zayıflarken dikkat etmeniz gerekenler
 
Kolay diyet, açlık hissetmeden ve belli bir listeye bağlı kalmak zorunda olmadan uzun süreli yapılan programa verilen isimdir. 
 
Örneğin, 1 saatlik bir spor sırasında ortalama olarak 400 kalori harcarsınız. Yemek yemezseniz vücudunuz spor sırasında bu kaloriyi yağlardan çekmeye çalışırsa, maksimum 100 - 150 kalorilik kısmı yağlardan gider. Geri kalan kaloriyi vücudunuza vermediğinizde, spor doğru beslenme programı ile yapılmadığında vücutta aşırı yorgunluk oluşur, spordan istediğiniz faydayı alamazsınız. 

Spordan önce eksiği tamamlamak için 300 kalorilik bir tost yediniz ve insülin direnciniz olduğunu farz edelim. Bu durumda egzersizin ortasında şekeriniz düşer ve spor öncesi yemek yediğiniz halde halsiz kalırsınız. 
kilo vermek

 
Kilo verebilmek için öncelikle kilo almaya neden olan sorunun, sağlık probleminin tespit edilmesi gerekir. Problem ortadan kaldırıldığında çok kolay kilo kaybı yaşanır ve açlık duygusu ortadan kaybolur. Sağlıklı bir vücut, ayda ortalama 4 - 6 kg arasında kilo verebilir. 

Kilo vermeyi engelleyen hastalıklar
Haftalardır diyet yapmanıza rağmen kilo veremiyorsanız, dikkat! Beslenme Uzmanı Ayça Güleryüz, hangi hastalıkların kilo vermeyi engellediğini açıklıyor.

kilo_vermekPek çok kişi bilmediği ilaçlara başvuruyor. Ancak günümüzde metabolizmamızın daha fazla kilo kaybetmesini sağlayan bir ilaç henüz bulunamadı. Hangi ameliyat olursa olsun ya da hangi ilacı kullanırsanız kullanın, sağlıklı bir bünyeniz varsa, belli bir miktarda kilo verebilirsiniz.
 
Peki neden bazı insanlar diyet yaptıkları ilk aylarda 10 - 15 kilo kaybedebiliyor? Bu kişilerde genellikle çok yüksek insülin direnci bulunur ve kanlarındaki fazla insülin diyetin ilk zamanlarında kan şekerlerinin hızlı düşmesini sağlar. Bu da vücutlarının yağdan daha çok yakmasına yardımcı olur. Yine de onlar da sağlıklarına kavuştuklarında 4 - 6 kilo arasında kaybetmeye başlar. 
 
Bazı ilaçlar ve henüz yeterli çalışması yapılmamış hormon iğneleri malesef ülkemizde zayıflama amaçlı kullanılıyor. 6 yerine 10 kilo verdirir gibi reklamlar görüyoruz. Peki, bunlar kiloyu nereden verdiriyor? Gerçekten yağ dokusundan mı yoksa vücutta geri dönüşü olmayan hasarlar mı bırakılıyor? 
kilo       


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER