dr ayca kaya
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Zayıflatan mucize: Yumurta

Zayıflamak ve kendinizi tok hissetmek istiyorsanız, günde bir yumurta yemeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya yumurtanın kilo verme ve sağlık üzerindeki etkilerini anlatıyor.

Kilo vermeye çalışan birçok kişi ya doymadığı için çok fazla yemek yiyor ya da az yese bile daha çabuk yağlanma eğiliminde oluyor. Herkesin vücut yapısı farklı olduğu gibi metabolik durumları da farklı. Birçok kişinin de en fazla kafa yorduğu "Acaba hangi yiyecek bana yarar? Hangi yiyeceği seçersem daha tok kalabilirim? Hangi yiyecek yağlarımı daha çok yakar?" sorularının cevabını da metabolik duruma göre cevaplamak gerekiyor.

Zayıflatan mucize: Yumurta

Ancak yağ yakan ve tok tutan mucize bir besin arıyorsanız, size önerim yumurta olur. Kendinizi daha tok hissetmek istiyorsanız ve vücut yağlarınızdan kaybetmek istiyorsanız her gün bir yumurta yemeyi alışkanlık haline getirin.

Yumurta zayıflamaya yardımcı olur mu?
• Yumurta bilinen en güçlü protein kaynaklarından biri. Anne sütünden sonra en değerli protein ve yumurtanın bütün protein içeriği vücut tarafından %100 kullanılıyor.
• Yapılan birçok araştırma sabahları bir yumurta yiyen bireylerin gün içinde daha az acıktıklarını ve yeme konusunda kendilerini daha kolay kontrol edebildiklerini gösteriyor. Amerika’da Rochester Obezite Merkezi'nde yapılan bir araştırmada da güne yumurta yiyerek başlayan bireylerin, yumurta yemeden başlayan bireylere göre günlük 400 kalori daha az yediklerini gösterdi.
• Yumurtanın protein yüksekliği nedeni ile tok tutmasının yanı sıra midedeki açlık hormonu olan Ghrelin’i de azaltarak tok tuttuğu düşünülüyor.
• Yumurta zengin protein kaynağı olmasının yanı sıra A, B, D, E vitaminleri içerir. Demir ve çinko açısından zengindir. Büyüme gelişme çağındaki çocuklar için çok gerekli, her gün bir tane yedirilmeli.
• Yumurta bazı aminoasitler açısından da çok zengin. Özellikle kas geliştirmek isteyenler, zayıflarken kaslarından kaybetmek istemeyenler de günlük beslenmelerinde mutlaka yumurtaya yer vermeliler.
• Yumurtanın sarısı kolesterol açısından da zengin. Kolestrol, vücutta temel hücre yapı taşı olması ve birçok hormonun da öncü maddesi olması nedeniyle vücut için önemli bir madde. Kolesterol yüksekliği olmayanlar her gün bir yumurtayı gönül rahatlığıyla yiyebilirler. Kolesterol yüksekliği olanlarsa haftada 3-4 gün yumurta yiyebilirler.

Yumurta pişirirken nelere dikkat etmeli?
Yumurtayı ekstra tereyağ, sucuk, salam veya sosis gibi yüksek yağlı yiyeceklerle birleştirerek omlet olarak pişirmeyin. Mümkünse kayısı kıvamında suda haşlayarak yiyin. Yazın az zeytinyağı, domates, yeşil biberle menemen olarak da pişirilebilir. Öğlen veya akşam ana öğün olarak da tüketilebilir.


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER