@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 09.12.2009

Zayıf ve sağlıklı olmak için yeşil çay

Her derde deva yeşil çay hem bağışıklık sisteminizi kuvvetlendiriyor, hem de yağları yakıyor.

Kış mevsiminde soğuk algınlığı, grip salgınları derken bağışıklık sistemimize göstermemiz gereken özen normalden de fazla oluyor. Bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmek için uyguladığınız beslenme programları da diyetinizi bozuyor, kilo almanıza neden oluyor. İşte tam da bu noktada imdadınıza yeşil çay yetişiyor. Neden mi? Çünkü yeşil çay hem bağışıklık sistemimizi güçlendirerek bizi grip gibi hastalıklardan koruyan, hem de yağları yakarak zayıflamamıza yardımcı olan bir bitki… Hemen önemli bir detay belirtelim: alacağınız yeşil çay tabletinin mutlaka Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış olmasına dikkat edin!

Zayıf ve sağlıklı olmak için yeşil çay

‘Her ilaç tek bir hastalığı tedavi eder oysa yeşil çay tüm hastalıkları tedavi eder’ demiş Eski Çin Hanedanlığının en eski eczacısı olan Chen Zang… Mikro-Gen Arge Direktörü Dr. Özgür Göknel yeşil çayın asırlardan beri Uzakdoğu’nun en sık tüketilen maddesi olduğunu söylüyor. Doğanın bu mucizesine günümüz tıp dünyasının da seyirci kalmadığını belirten Göknel “Son yapılan bilimsel araştırmalara göre yeşil çayın, bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisinin de oldukça yüksek olduğu belirtilmiştir” diyor.

Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan koruyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde, Florida Üniversitesi’nin 18-70 yaş arası sağlıklı kişiler üzerinde yaptığı araştırmada, 3 ay boyunca günde 2 adet yeşil çay kapsülü alan kişilerin yüzde 35.6’sında grip belirtilerinin daha az olduğu, hastalık süresinin de yeşil çay almayanlara oranla yüzde 22.9 kısaldığı görülmüş.

Yapılan tetkiklerde aynı zamanda yeşil çay kullanan kişilerin vücutlarındaki bağışıklık hücrelerinde belirgin oranında artış gözlenmiştir. Araştırmacılar, yeşil çayın kanıtlanmış antiviral etkisinin özellikle bağışıklık sisteminin yitimine neden olan HIV virüsüyle bulaşan AIDS hastalığına da çare olabileceğini düşünmüşler. Son yapılan klinik araştırmalarda yeşil çayın etken maddesi olan EGCG nin HIV-1 virüsünün vücutta çoğalma hızını azalttığı görülmüştür.

Yağları yakarak zayıflatıyor

Yeşil çayın vücudumuzun savunma sistemini kuvvetlendirmesi ve nezle, grip gibi virüslere bağlı hastalıklardan korumanın yanı sıra yağları yakmaya yardımcı oluyor. Yeşil çayın bir diğer özelliği de kilo verdirme özelliği. Bilindiğinin aksine yeşil çay içinde bol miktarda bulunan, kahverengi yağ dokusu üzerinde etkili kateşin polifenolleri ile kilo verdiriyor. Yeşil çaydaki kateşin polifenollerini kola çekirdeği ekstresindeki doğal kafein ile desteklendiğinde yağ metabolizması üzerinde bir hayli etkili oluyor. Yağ dokusu oksidasyonunu uyararak enerji tüketimini ve kullanımını artırmaya yardımı oluyor.

Yeşil çayın içerdiği polifenolik bileşikler nedeni ile de daha fazla kilo almanızı da engelliyor. Yeşil çay ve kafein vücutta direkt olarak kahverengi yağ dokusuna etki ediyor. Kadınlarda kalça ve basenlerde, erkeklerde ise özellikle göbek bölgesinde toplanan yağları yakarken, vücutta yağ oluşumunu da engelliyor. Bunun sonucunda da bölgesel yağlarda azalma görülüyor.


İlgili haberlerimiz okumak için tıklayın:

Bitki çaylarının faydaları A'dan Z'ye çayını içerek şifa bulabileceğimiz tüm bitkiler, bu bitki çaylarının faydaları pudra.com'da...

Hangi bitki neye iyi gelir? Rahatsızlıklarınızı bir sürü ilaç almak yerine, bitkisel yöntemler ile tedavi edebilirsiniz.

Bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler Sarımsak, brokoli, ıspanak, havuç, üzüm, mantar gibi yiyecekler bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Kış hastalıklarından nasıl korunuruz? Soğuk kış günlerinde hastalıklarından korunmak sandığınızdan kolay. Biraz maydanoz, biraz portakal, biraz da bitki çayı ihtiyacımız olan…

Kış hastalıklarına şimdiden dikkat! Kış aylarında soğuk algınlığı, grip, farenjit, zatürree gibi hastalıklara karşı önlemlerinizi almayı unutmayın.

Çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirin Çocuğunuzu domuz gribinden korumak için bağışıklık sistemini kuvvetlendirin.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER