Hürriyet Cumartesi 16.05.2012

Bir hafta sonu tatilinde vajinismus tedavisi!

Vajinismus nedeniyle evliliklerini "tamamlayamayan" çiftler, tedavi-tatil-balayı için Kuşadası’na gidiyor. Hipnozu da kullanarak kadınların vajinismus sorununun üstesinden gelmelerine yardımcı olan Dr. Murat Ulusoy, "Tedavi için hafta sonu tatili yeterli" diyor.

Türkiye gibi geleneksel ülkelerde vajinismus kadın cinselliğinin önündeki en büyük engellerden biri. Hatta kadınların, cinsellik uzmanlarına en sık başvurma nedeni. Elbette cinsellik birleşmeden ibaret değil. İki bedenin karşılıklı duygu, uyarılma, zevk alışverişi cinsel birleşme olmadan da mümkün. Ancak çiftler arzuladıkları halde vajinismus nedeniyle birleşemiyorsa ortada bir sorun var demek...

Bir hafta sonu tatilinde vajinismus tedavisi!

Kendine Vajinismus Terapisti diyen Dr. Ulusoy, çoğunluğu klasik yöntemlerden umduğunu bulamayan hastalara hafta sonu için "vajinismus tatil paketi" sunuyor. Vajinismus tedavisinde klasik yöntemlerin yanına hipnozu koyan Ulusoy, deneyimlerini en son İstanbul’da yapılan Uluslararası Hipnoz Kongresi’nde meslektaşlarıyla paylaşmıştı.

Kuşadası’na gelen hastaları Ulusoy’un ücretsiz servisi karşılıyor. Muayenehanesine kapı komşusu olan anlaşmalı otele yerleştiriyor. Dr. Ulusoy, vajinismus tatilinin tercih edilme nedeniyse şöyle anlatıyor:"Daha önce Nazilli’de çalıştım. Hastalarımdan gelen talepler doğrultusunda hem turistik hem de daha kolay ulaşılabilir bir şehre taşındım. Hastalarımın çoğu dışarıdan geliyor. Aslında tedavimiz ortalama bir buçuk günde tamamlanıyor. Ama gerek bu hastaların kişilik yapıları gerekse de tedavinin uzaması riskine karşı bir buçuk gün daha opsiyonlu gelmelerini istiyorum." Oysa klasik vajinismus tedavileri ortalama 12 hafta sürüyor. Karşılıklı görüşmeler ve terapistin verdiği ev ödevleriyle yapılıyor.

Yıllarca tedaviden kaçanlar var
Vajinismus toplumumuzda sıklıkla evliliğin ilk gecesinde, ilk birleşme denendiğinde ortaya çıkıyor. Aslında cinsel yaşamın başlangıcından itibaren var ama cinsel birleşme denemesi olmadığından durum fark edilmiyor. Birlikteliği süren çiftlerde cinsel birleşme denemeleri zamanla azalıyor. Cinsellik birleşme olmaksızın sürüyor. Çözüm arayışı evliliğin ilk bir yılında başlayabiliyor. Bazı çiftlerse tedaviyi yıllarca erteliyor. Türkiye’de cinsel tedavi birimlerine başvuran hastaların yaklaşık yüzde 50’sinde vajinismus sorunu var. Batı ülkelerindeyse bu oran yüzde 10.

Vajinismusluların mitleri
* Vajinam çok dar
* Penis çok büyük, giremez
* Vajina girişinde duvar gibi bir engel var
* Benim cinsel organım anormal, iğrenç, utanç verici
* Çok canım yanar, kanar.

Mesude Erşan


Etiket: sağlık, vajinismus
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER