Pudra.com 31.01.2013

Kansere yeşil tedavi

Yeşil tedavi, kemoterapi ve radyoterapinin yan etkilerinin azaltılmasında, kanser tedavisinin etkinliğinin ve hastaların yaşam kalitelerinin artırılmasında etkili. Kanserlerde faydalı olabilecek bitkiler Pudra.com'da.

Giderek artan sayıda bilimsel araştırma kanserin tamamlayıcı tedavisinde doğal ve bitkisel ürünlerin yararlı olabileceğini gösteriyor.

Kansere yeşil tedavi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Canfeza Sezgin, yaklaşan 4 Şubat Dünya Kanser Günü sebebiyle bitkisel tedavilerin önemine bir kez daha dikkat çekiyor. Sezgin, kemoterapi ve radyoterapi gibi tedavilerin yan etkilerinin azaltılmasında, kanser tedavisinin etkinliğinin ve hastaların yaşam kalitelerinin artırılmasında destek olarak tamamlayıcı doğal/bitkisel antikanser tedavilerden faydalanabileceğini belirtiyor.

Yeşil tedavi doğal olan, doğaya saygılı ve insan vücuduyla uyumlu tedavi yaklaşımlarının genelidir. Doğal–bitkisel ürünler, beslenme, egzersiz, meditasyon (dua, yoga), akupunktur, hipnoz, masaj, müzik tedavisi bunlardan bazılarıdır.

Yeşil tedavide kullanılan bazı bitkiler hemen her kanserde yararlıdır. Bununla birlikte bazı bitkisel ürünlerin ilaçların etkisini bozabileceği unutulmamalıdır. Bitkisel ürünlerin hepsi değil, tedavilerine uygun olanları seçilerek kullanılması önerilir. Bitkisel destekleri daha çok kaliteli ve standardize ekstraktlar (özütler) arasından seçmek önemlidir.

En büyük destekçi brokoli filizi
Brokoli filizinde bulunan sülforafan isimli doğal bileşik, kanser hücrelerinin yanı sıra kanser kök hücrelerini öldürür. Ayrıca hava kirliliği, sigara içilmesi, hepatit hastalığı, kolesterol yüksekliği gibi durumlarda insanlarda ciddi yararı olduğu bilimsel çalışmalarda gösterildi. Bu nedenle üzerinde en çok durulan antikanser doğal ürünler arasında gelir.

Bilimsel alanda yapılan yüzlerce araştırmada kaliteli standardize brokoli filizinin gerek laboratuvar gerek hayvan gerekse insan çalışmalarında ciddi bir yan etkisi olmadığı gösterildi. Kanser riskini artırdığına dair hiçbir bilimsel çalışma bulunmuyor. Brokoli ve benzeri grupta bulunan sebzelerin sağlık için yararı bilim dünyasında tartışmasız kabul görüyor.

Daha yeni yapılan ve Annals of Oncology dergisinde Aralık ayında yayımlanan yüz binlerce sağlıklı insanın değerlendirildiği meta-analizde başını brokolinin çektiği sebzelerin bol miktarda tüketilmesinin kalın bağırsak kanseri riskini belirgin şekilde azalttığı gösterildi.

Özellikle; alkol tüketimi, sigara tüketimi, ciddi hava kirliliği, damar sertliği, şeker hastalığı, sinir sistemi hastalıkları ve kanser gibi hastalıklarda serbest oksijen radikali olarak isimlendirilen ve normal sağlıklı hücrelerin gerek hücre duvarına gerekse genetik şifresine hasar vererek hücrelerin yapısının değişmesine, fonksiyonlarının bozulmasına neden olan maddelerin vücuttaki miktarı artar. Doğal antioksidan bileşenler (brokoli filizinde sulforafan, zerdeçalda curcumin, zencefildeki gingerol gibi) bu hasarın azaltılmasında, normal hücrelerin korunmasında yararlı olur ve bu birçok bilimsel araştırmada gösterildi.

Günümüzde de saygın bilim insanları tarafından tamamlayıcı ‘yeşil tedavi’ konsepti bilimsel araştırmalar neticesinde geliştirildi ve uygulanıyor. Bu nedenle tamamlayıcı destek olarak sulforafan içeriği yüksek kaliteli ve standardize tohumlardan geliştirilen, arkasında John Hopkins Üniversitesi’nden araştırmacıların olduğu brokoli filizi çayını öneriyorum. Ülkemizde eczanelerde standardize ve kaliteli ürün olarak brokoli filizi çayı bulunur. Kanser hastalarına ve kanser riski taşıyanlara günde 1 - 2 fincan brokoli filizi çayı içmelerini öneriliyor.


Kanserlerde faydalı olabilecek destekler

Akciğer kanseri:

Çin geveni, çörekotu, ışgın, reishi mantarı, yeşil çay, zencefil, zerdeçal/karabiber ikilisi, zeytin yaprağı.
Kalın bağırsak kanseri: Akgünlük, brokoli filizi, çemen otu, çörek otu, deve dikeni, ginkgo biloba, karahindiba, reishi mantarı, yeşil çay, zencefil, zerdeçal/karabiber ikilisi.

Meme kanseri:

Akgünlük, brokoli filizi, karahindiba, ökseotu, pelinotu, reishi mantarı, yeşil çay, zencefil, zerdeçal/karabiber ikilisi, zeytin yaprağı.

Brokoli filizi:

En güçlü doğal antikanser sulforafanı içerir. Kanser kök hücreleri ile çeşitli kanser hücrelerinin öldürülmesi, ilaçların etkisinin arttırılmasında çok yararlıdır.

Çin geveni:

Bağışıklık sisteminin uyarılması, kanser tedavisinin başarısının artırılmasında kullanılır.

Çörekotu yağı:

Kanser hücrelerinin öldürülmesi, kanser ilaçlarının etkinliğinin arttırılması, karaciğer ve böbrek fonksiyonlarının korunmasını sağlar.

Koenzim Q10:

Kanser tedavisinin başarısının arttırılması, kalbin korunmasında kullanılır.

Reishi mantarı:

Bağışıklık sisteminin uyarılması, kanser hücrelerinin öldürülmesi, aşı, kemoterapi, akıllı ilaçların etkinliğinin arttırılması ve yan etkilerin azaltılmasıda faydalanılır.

Yeşil çay:

Çeşitli kanser hücrelerinin öldürülmesi, ilaçların etkisinin artırılması için kullanılır.

Zerdeçal:

Kanser kök hücrelerinin öldürülmesi, kanser ilaçlarının etkisinin artırılması. Zerdeçal ekstraktlarının emilimi iyi olmadığı için karabiber ekstraktıyla beraber kullanılmalıdır.

Gelişmiş ülkelerde bitkisel tedaviler, tedavilerin bir parçası olarak olarak uygulanıyor. Ülkemizde onkolog olmayanların yaptığı bitkisel tedaviler sonucuyla hayati tedavilerin etkinliğinin bozulmasıyla karşılaşılıyor. Bu yüzden kanser tedavisinde bitkisel desteklerin hem onkoloji hem de fitoterapi bilgisi olan bir uzman kontrolünde kullanılması önerilir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER