@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 21.05.2010

Kulak çınlaması tedavisi

Kulak neden çınlar? Çınlama tedavi edilebilir mi? Kulak çınlamasını nasıl azaltabiliriz? KBB Uzmanı Op. Dr. Celal Ünver anlatıyor.

Kulak çınlamasının birbirinden farklı sağlıksal nedenleri olduğu gibi kendi yapabileceğiniz bazı azaltma yöntemleri veya doktorla görüşerek uygulatabileceğiniz farklı tedavi şekilleri mevcut... Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Celal Ünver anlatıyor.

Kulak çınlaması tedavisi

Kulak neden çınlar?

Op. Dr. Ünver, fiziksel nedenlere bağlı olanlar dışındaki kulak çınlamalarına sübjektif tinitus adı verildiğini söylüyor. Kulak çınlamasının nedenleri arasında kan hastalıkları, demir eksikliği ve tiroide bağlı sorunlar sayılabilir.

Böbrek yetmezliğinin belirtileri arasında kulak çınlaması vardır. İki kulak arasında ani gürültü farklılıkları ve işitme kaybı nedeniyle çınlama meydana gelebilir.

Kulak çınlamaları doğumsal nedenlere bağlı olabilir. Strese bağlı olarak kulak çınlaması ve denge kayıpları yaşayabilirsiniz. Alkol ve sigara tüketimi kulak çınlamasına neden olabilir.

Kulak çınlaması şikayeti ile gelen hastada öncelikle organik nedenler kontrol edilir. Kulak çınlaması tedavisinde kolesterol ve üre seviyelerine mutlaka bakılır.

Kulak çınlaması tedavi edilebilir mi?

Kulak çınlaması şikayeti ile gelen hastalara öncelikle bir işitme testi yapılır. İşitme testlerinde hastalardan test sırasında verilen seslerin frekansı ve desibeli ile kendi duyduğu sesleri karşılaştırması istenir.

İşitme testi ile hangi şiddette ve frekansta bir çınlama duyulduğu anlaşılır. Çınlamasına çözüm bulunamayan hastalarda bu çınlamayı unutturucu tedavi yöntemleri denenir.

Kulak çınlaması için kullanılan tedavilerden biri maskeleme yöntemidir. Maskeleme yönteminde hastaya kendi işittiği ses frekansına yakın bir frekansta sesler dinletilir.

Sesleri dinlerken kişi beyninin limbik sisteminde bir zaman sonra kendi çınlamalarını unutur ve duymamaya başlar. Maske adı verilen ve kendinden ses üreten bu cihazlar günde 8 saat olmak üzere 1,5 sene boyunca kullanılır.

Kişi 1,5 senenin sonunda cihazı çıkardığında çınlamaları artık duymadığını fark etmeye başlar.

Kulak çınlaması nasıl azaltılır?

Nedensellik ilişkisi yaratmak şartıyla kulağa kan gitmesini sağlayan birtakım damar genişletici veya kan sulandırıcı ilaçlar vererek iç kulağın daha fazla beslenmesi, beynin işitme merkezinin daha çok kanlanmasını ve oksijen gitmesi sağlanır. Ya da ozon tedavisi dediğimiz akut işitme kayıplarında ya da erken ortaya çıkan çınlamalarda kandaki doygun oksijen miktarını artırmaya yönelik birtakım yöntemler var. Akupunkturla veya kulağa lazer vererek oradaki kan akışını regüle etmeye yönelik birtakım yöntemlerle de azaltmak mümkün.

Günlük yaşamınızda yapacağınız bazı kısıtlamalar; örneğin fazla tuz tüketmemek, alkol, sigara ve kafeinden uzak durmak işitme kayıplarının ortaya çıkmasını zorlaştırıyor. Ayrıca kişinin kendiyle ilgili yapacağı kaçınma tedavileri; yani gürültüye maruz kalınan yerlerden uzak durması da oldukça önemlidir.

Op. Dr. Ünver, kulak çınlaması için maskelemenin nasıl yapılabileceğini anlatıyor. Mutlaka izleyin:

   


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER