23.10.2017

Meme kanserinin bilinmeyen 7 belirtisi

Meme kanserinde erken teşhis adına, deride meydana gelen değişikliklere dikkat edilmesi gerekir. Meme kanserinin bilinmeyen 7 belirtisi Pudra.com'da.

Kadınlarda en sık görülen kanser türü, meme kanseridir. İlk işareti pek çok kişi tarafından, memede kitle bulunması olarak bilinir. Ancak, erken teşhis adına, deride meydana gelen değişikliklere de dikkat edilmesi gerekir. Mutlaka kanser olunduğu anlamına gelmese de, en kısa sürede bir hekime danışmak hayati önem taşır.

Meme kanserinin bilinmeyen 7 belirtisi
 
Meme kanserinde başarılı tedavinin en belirleyici unsuru olan erken teşhis için dikkat edilmesi gerekenler:

meme kanseri1) Büzülme:
Meme üzerinde veya çevresindeki derinin dokusunda olan büzülmedir. Bu belirti, memenin içerisinde bir kitle olduğu anlamına gelebilir. Kitle, memedeki bağların (lifli doku) kısalmasına, dokunun ve derinin içe doğru çekilmesiyle oluşan büzülme ya da girinti görünümüne neden olabilir.

2) Çukurcuklanma:
Derinin büyük bir alanında, portakal kabuğunu andıran küçük çukurcuklar oluşur. Bazı durumlarda bu oluşum, inflamatuvar meme kanseri olarak bilinen meme kanseri türüne işaret ediyor olabilir.

3) Kalınlaşma:
Meme dokusunda olan kalınlaşma, süt salgılayan beze loblarının içinde kitle olduğu anlamına gelebileceği gibi memenin içinde bulunan lenf damarlarının tıkandığının göstergesi de olabilir.

4) Döküntü:
Meme bölgesinde oluşan egzama benzeri döküntü veya kızarıklık oluşması meme kanserinin belirtisi olabilir. 

5) Akıntı:
Meme ucunda yaşanan akıntı, süt taşıyan küçük kanalların iç yüzeyinde kanser hücrelerinin bulunduğu anlamına gelebilir.

6) Şekil değişmesi:
Geri çıkmayan içe dönük meme ucu (eğer doğuştan bu şekilde değilse), meme ucunun altında onu içeri çeken bir kitle olduğunu düşündürebilir.

7) Şişlik:
Koltuk altının şiş olması, lenf bezlerinde kitle bulunduğunu akla getirebilir. Bazen, koltuk altındaki bir kitle memedekinden çok daha belirgin olabilir. Bu da, meme kanserinin belirtisi olabilir.

Kendiniz muayene ettiğinizde, bu belirtileri fark ediyorsanız mutlaka bir doktora görünmelisiniz. Unutmayın, erken teşhis hayat kurtarır...

Konuyla ilgili yazılarımız:

​Meme kanseri nasıl anlaşılır?
Kimler meme kanseri riski altında? Meme kanseri hangi yaşlarda daha çok görülür? Kendi kendine meme kontrolü nasıl yapılır? Yanıtları Pudra.com’da.


Kendi kendine meme muayenesi nasıl yapılır?
Meme kanserinin erken teşhis edilebilmesi için rutin olarak elle meme muayenesi yapılması gerekir. Dr. Didem Öncel Yakar, kendi kendine muayene ve diğer meme kanseri teşhis yöntemlerini anlatıyor...

​Prof. Dr. Erkan Topuz'dan meme kanseri gerçekleri
Kadınlar arasında en sık görülen kanser türü meme kanseri. Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Erkan Topuz, meme kanserinin risk faktörlerini ve bu hastalıktan korunma yollarını açıklıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER