09.10.2017

Reflüye ne iyi gelir?

Mide yanması sorunu olan kişilerin çikolatadan, aşırı baharatlı ve yağlı yiyeceklerden uzak durması gerekiyor.

İZLE: REFLÜ TEDAVİSİ👇 
Reflü, karnın içindeki basıncın artması ile gerçekleşen bir sorun. Kilo ama, dar giyinme, baharatlı yiyecekler; özellikle kimyon, çikolata, aşırı yağlı besinler, alkol, yüksek oranda kafein ve naneli yiyecek ve içecekler reflü şikayetinin artmasına yol açıyor. Bu nedenle mide yanması ve reflü sorunu olan kişilerin çikolatadan, aşırı baharatlı, yağlı yiyeceklerden uzak durması gerekiyor.

Reflüye ne iyi gelir

Peki, reflü sorunu olanlar gün içinde reflü şikayetini azaltmak için neler yapabilir? Cevabı Pudra.com'daki yazımızda...

Reflü şikayetini azaltma yolları
- Naneli olmamak kaydı ile sakız çiğneyin. Sakız çiğnemek ağızda salya tüketimini artırır, bu da yemek borusuna kadar yükselmiş mide asitlerinin nötralize olmasını sağlar.
- Midedeki asit oranını düzenlemek için sık ve az yemek yiyin. 
- Midenizde yanma başladığında soğuk veya oda sıcaklığındaki sütten iki yudum için. Sütün etkisini 3-4 dakika sonra görebilirsiniz. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, yanma devam ederse, tekrar sadece 2 yudum daha içmemizi öneriyor. 
- Kahve, çay ve çikolata tüketmeyin. 
- Safra tuzlarının da olağandışı hareket etmesine neden olan sigara, mide asitlerini daha tehlikeli bir hale getirdiğinden reflünün artığı zamanlarda sigara tüketmeyin. Yapılan araştırmalar sigara ile hazımsızlık arasında doğrudan bir ilişki olduğunu gösteriyor. Bu nedenle sigara kullanıyorsanız, mümkünse bırakın. 

Reflü diyeti

Diyetisyen Gamze Şanlı Ak’a göre reflüsü olan kişiler, protein içeriği yüksek, yağ içeriği düşük besinlerle beslenmeli. Az ve sık beslemek reflü tedavisi için en önemli başlangıç. Bu anlamda mide kapasitesini çok zorlamak gerekiyor. Aksi durumda reflünüzü tetiklemiş oluyorsunuz.

Mide yanması şikayeti olan kişilerin, ara öğünlerini mutlaka düzenli alması gerekiyor. Bir diğer yandan koyu çay, kahve ve çikolata gibi kafein içeriği yüksek besinler reflü şikayetinin artmasına neden oluyor.

Reflü şikayeti olanlar için bir diğer önemli nokta ise çok sıcak ve çok soğuk beslenmemeleri. 

Çiğ soğan, sarımsak ve nane mide hassasiyetini artırdığından, bu tür besinlerden uzak durmak, asitli yiyecek ve içecekleri tüketmemek de reflü tedavisinin önemli bir parçası.

Son olarak, fazla kilolu kişilerde mide yanması, hazımsızlık gibi şikayetler artığından, fazla kiloların verilmesi de uzmanların görüşüne göre reflü tedavisi için önemli bir adım.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER