08.09.2019

Sinüzit sorunundan korunmak için 7 öneri

Op. Dr. Nurten Küçük, toplumda çok sık şekilde görünen sinüzit sorunundan korunmak için 7 öneride bulundu.

İZLE: SİNÜZİT TEDAVİSİ👇 
Sinüzit baş bölgesinde göz altı, göz üstü ve burun içindeki hava boşluklarının enfeksiyon veya kronikleşirse poliplerle dolması sonucu oluşan enfeksiyon sürecidir. Sinüzite herkes yakalanabilir ancak bazı kişiler yüksek risk altındadır. Ancak bazı basit önlemler ve düzenli bir hayat ile sinüzit sorunundan korunmak mümkün. İşte sinüzit rahatsızlığından korunmanın 7 yolu!

Sinüzitten korunmanın 7 yolu

Bağışıklık sistemi zayıf olanlar, çok yoğun tempoda çalışanlar, kapalı ortamlarda uzun süre bulunanlar, ani hava değişimlerine maruz kalanlar, burun içinde darlık yaratan et büyümesi ve şekil bozuklukları olanlar sıkça sinüzite yakalanıyor. Bunlar haricinde alerji hastalarında sinüzit atakları hem daha sık görülüyor hem de iyileşme süreci uzayabiliyor. KBB Uzmanı Op. Dr. Nurten Küçük, sigara içilmesi, sigara içilen ortamlarda bulunulması ya da tozlu ortamların burnun içindeki tüy hücrelerinin burnu temizleme özelliğini kaybetmesine yol açan faktörler olduğunu ve sinüzit ataklarını yüksek oranda tetiklediğini belirtiyor. İşte KBB Uzmanı Op. Dr. Nurten Küçük'ten sinüzit sorunundan korunmanın 7 basit yolu!

Sinüzit sorunundan korunmak için 7 öneri
  • Bol su için.
  • Ani hava değişimlerini iyi ayarlayın.
  • Alerjik hastalığınız varsa tedaviyi mutlaka sonuçlandırın. Çünkü alerji sürdüğü sürece etler büyüyecek ve sinüziti tetikleyecektir.
  • İmmün sisteminizi; beslenme, uyku ve dinlenme ile sağlam tutun. Bağışıklığın düşmesi sadece sinüzit değil tüm hastalıklara davetiye çıkarmaktadır.
  • Burun içinde et büyümesi, deviasyon gibi şekil bozukluklarından dolayı sinüzit atakları artabilir. Bu nedenle polip, burun eti büyümesi ve deviasyon gibi burun içinde darlık yaratan durumların tedavilerini ertelemeyin.
  • Islak saçla dışarı çıkmayın. Islak saçla rüzgara maruz kalmak, üst solunum yolu enfeksiyonu ve bunun sonucunda da sinüziti tetiklemektedir.
  • Soğuk buhar soluyun. Bunu hem pediatristler hem iç hastalıkları uzmanları hem de kulak burun boğaz uzmanları önermektedir. Ödem çözücü ve rahatlatıcı olarak kullanılır.

İlgili haberlerimiz:

Sinüzit hakkında doğru bilinen 5 yanlış
Sinüzit sorunu toplumda yaygın olarak görüldüğü için halk arasında pek çok yanlış bilginin dolaşmasına yol açıyor. KBB Uzmanı Op. Dr. Nurten Küçük anlattı.

Sinüzit için doğal tedavi yöntemleri
Özellikle kış aylarında yaşam kalitesini düşüren ve kişiyi boğaz enfeksiyonlarına açık hale getiren sinüzite karşı önlemler ve doğal tedavi yöntemleri...

​​Ense ağrısı sinüzit belirtisi olabilir
Kişinin yaşam konforunu azaltan sinüzit, özellikle alın, ense veya yüzde görülen baş ağrıları ile kendini belli edebiliyor. Detaylar haberimizde.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER