@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 19.04.2018

Varis çorabı nasıl seçilir?

Varis çorabı, varis tedavisinin en stratejik noktalarından biri. Kalp - Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cem Arıtürk, doğru varis çorabı seçimini anlatıyor.

Varis çorabı, varis tedavisinin en stratejik noktalarından biri. Kalp - Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cem Arıtürk, doğru varis çorabı seçimini anlatıyor.

Doğru varis çorabı seçimi

Pudra.com’da varis konusunda varis için koruyucu tedavi, varis hastalığı risk grubunda olanlar, varis için hastaların günlük hayatında dikkat etmesi gerekenler gibi konularda bilgi ve görüşlerine yer verdiğimiz Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cem Arıtürk’e göre varis çorabı, varis tedavisinin en stratejik noktalarından biri.

Doç. Dr. Arıtürk, varis çoraplarının ameliyat veya girişim yapılmayan hastalarda ilaç tedavisi ile birlikte, girişimsel veya cerrahi yöntemlerle tedavi edilen hastalarda da iyileşme döneminde geçici olarak kullanıldığını belirtiyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:

Doç. Dr. Cem Arıtürk"Varis çorabı, hastanın etkilenen damarlarının nerede olduğuna ve damarların hastalıktan etkilenme derecesine göre farklı basınç seviyelerinde ve farklı bacak boyunda olabilmektedir.

Profilaktik varis çorabı olarak adlandırılan çoraplar hasta olsun olmasın, sürekli ayakta duran veya oturan kişilerin gün içinde gelişecek ağrı ve bacak şişliği şikayetlerini engellemek ve varis hastalığı riskini azaltmak için kullanabilecekleri çoraplardır.

Doğru varis çorabı seçimi

Variste hastalık seviyesi ilerledikçe, varisli damarlarda kan dolaşımını desteklemek için daha yüksek basınçlı çoraplar giymeleri gerekiyor. Bu amaçla 10 mmHg seviyelerinden başlayıp 40 mmHg seviyesine dek uzanan bir yelpazede çorap seçimi yapılıyor."
 
Varis çorabı seviyesi etkilenen alanların seviyesine göre belirleniyor
 
Doç. Dr. Cem Arıtürk, kullanılacak varis çorabının hangi seviyede olacağını etkilenen toplardamarın seviyesine göre belirlendiğini anlatıyor ve varis çorabı kullanımı konusunda bizi şu şekilde bilgilendiriyor:
 
“Sadece diz altındaki damarlarında sorun olan bir hastanın dize kadar varis çorabı giymesi yeterli olacakken dizden yukarıdaki damarlarda da sorun mevcutsa dizüstü, kasığa kadar veya külotlu varis çoraplarından uygun olanı tercih edilmelidir.
 
Gebelik dönemine özel varis çorapları da var
 
Gebelik sürecinde giyilebilecek, karın bölgesinde basınçlı olmayan sadece bacak bölgesinde basınç uygulayan özel çoraplar da bulunmaktadır.
 
Sanılanın aksine günümüzde varis çorapları çok çeşitli model ve renkte üretilmektedir. Estetik kaygıları olan hastaların bulabilecekleri pek çok değişik renk ve modelde varis çorabı piyasada bulunuyor. Ancak bu noktada önemli olan varis çorabını, hekiminizin de onayladığı medikal firmalardan birinden almanız. Maalesef piyasada varis çorabı adı ile satılan ancak etkisi kanıtlanmamış pek çok ürün mevcut. Bu nedenle varis çorabı almadan önce mutlaka bizlere danışmanız gerekiyor. Aksi durumda faydası olmayan bir ürün kullanarak varis tedavinizi de geciktirmiş oluyorsunuz.”

İlgili haberlerimiz:

​Varis tedavisi nasıl yapılır?
Varis konusunda uzman görüşlerine başvurduğumuz Kalp - Damar Cerrahı Doç. Dr. Cem Arıtürk, varis tedavisi yöntemlerini Pudra.com için anlattı.

​Hareketsiz yaşam varise neden oluyor
Bacak toplardamarlarında genişleme, yapı ve şekil bozukluğu olan varisin oluşma ve ilerleme nedenlerini Kalp-Damar Cerrahı Doç. Dr. Cem Arıtürk anlatıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER