13.06.2018

Beynin olumsuzluk önyargısı ile tanışın

Gününüzü tekrar düşünmek için bir dakikanızı ayırın; Hangi deneyimler sizin için öne çıkıyor?

Çoğumuz için cevap "negatif" olanları. Bir arkadaşınıza gülümsemek, bir görevi bitirmek veya yeni bir şeyler öğrenmek gibi zevkli ve yararlı deneyimler, genellikle günde bir çok kez gerçekleşir ancak bir elek vasıtasıyla beyni su gibi yıkarlar. Stresli, çoğu zaman zarar verici deneyimlerimiz - trafikte sıkışıp kalmak, bir toplantıya geç kalmak, bir arkadaş tarafından kenara çekilmek ya da bir partner tarafından yanlış anlaşılmak, endişe veya küskünlükler sinirsel yapı veya işlevlerde sürekli olarak kalıcı değişiklikler meydana getirir. Bu, beyninizdeki olumsuzluk önyargıdır. Bu yerleşik önyargı, kimsenin hatası değildir. Sinir sisteminin 600 milyon yıllık evriminin sonucudur.

Beyninizdeki olumsuzluk önyargı ile tanışın!

Beynimiz doğal olarak kötü haberleri tarar, negatifin üzerine odaklanır ve büyük resmin gözden kaybolması sebep olur. Aşırı tepki gösterme olumsuz deneyimleri özellikle duygusal yaşantımızı  bellekte hızlı bir şekilde depolar ve negatif olana duyarlanır.

Negatiflik yanlılığı  bedenin gereksiz yere yıpranmasına ve başkalarıyla anlamsız çatışmalara girmemize neden olmaktadır. Günlük faydalı deneyimlerden uzaklaştırıp elde ettiğimiz iyileşmeyi ve büyümeyi azaltır. Bu önyargı, Taş Devri koşullarında en yüksek performans için tasarlanan bir beyinde iyi tasarlanmış evrensel öğrenme sakatlığıdır.

Beyninizin olumsuz olma arzusunun üstesinden nasıl gelirsiniz?

Gerçekte yaşam hayatta kalmaya doğru eğilir, ancak uzun vadeli sağlık ve esenliğe karşıdır. Oyun alanını düzeltmek için, pozitif deneyimlere doğru eğilmeli ve aktif olarak beyinleri daha iyi için değiştirmelerine yardım etmeliyiz. 

1. Negatif deneyimleri sakin kuvvette gözlemleyin.

Hoş olmayan, stresli deneyimleri bastırmak veya direnmek onları daha da kötüleştirir. Bunun yerine, kabul ve öz-şefkatle gözlemleyerek yaşanmasına izin verin . Belirlediğiniz ve yeteneğinizi öne çıkartan zamanları hatırlayın ve güç  dayanıklılık hissine odaklan.

2. Her gün küçük iyi gerçekleri arayın.

Olumsuzluk önyargı dikkat alanını daraltır. Hayatımızda olumlu şeylerin  tanımak için farkındalığı alışkanlık haline getirin. Neyin iyi olduğunun farkına varılmasıyla ortaya çıkan olumlu duygular, yüz yüze gelmemize, bunlarla başa çıkmamıza ve sıkıntı, kayıp ve travmadan kurtulmamıza yardımcı olur.

3. İyi bir deneyime sahip olduğunuz zaman, onu gerçekten içinize alın.

Şükür ve kararlılığın iyi bir yolu olduğunun farkına vardığınızda, şunları deneyin:
  • Derin bir nefes alın ve uzun süren deneyimle kalın.
  • Vücudunuzda hissedin.
  • Keyifli veya anlamlı olana odaklanın.

Pratik olarak, daha güçlü ve daha şefkatli bir zihin inşa edebilirsiniz.

Beyin biliminde ünlü bir deyim var: Birlikte ateş eden, birbirine bağlanan Nöronlar yoğun bir şekilde birlikte ateş ettikleri zaman, daha fazla bir araya gelecekler. Bunun anlamı, günde birçok kez, sinir, şükran, merhamet, ve kendi sinir sisteminizin dokusuna güvenme gibi psikolojik kaynakları örebileceğiniz anlamına gelir.

İlgili haberlerimiz:

​Olumlama cümleleri ile hayatınızı pozitif yönde değiştirin
Bilinçaltımızı olumlu cümlelerle kodlayarak hayata bakışımızı değiştirmek mümkün. Hazırladığımız olumlamalar ile hayatınızı olumlu yönde değiştireceksiniz.

​​1 dakikalık meditasyon
Sakinleşmeniz ya da kaygılarınızdan uzaklaşmanız mı gerekiyor? Çok sinirlisiniz ve kötü sözler söylemekten mi korkuyorsunuz? Durun. Sadece 1 dakika!

​Sabah 10'dan önce yapmanız gereken 10 şey
Afyonunuzu patlatmakta zorlanıyor öğlene kadar kendinize gelemiyorsanız, verimlilk ve moralinizi yükseltecek bu 10 öneri tam size göre.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER