@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 15.05.2017

Anda kalmanın 7 yolu

Huzurlu olmak için geçmiş ve geleceğe odaklanmak yerine anı yaşamak yeter. Anda kalmanın 7 yolunu Pudra.com yazdı.

"Depresyondaysanız, geçmişte yaşıyorsunuz. Eğer endişeliyseniz, gelecekte yaşıyorsunuz. Ama eğer huzurluysanız, şu anda yaşıyorsunuz..." Lao Tzu’nun bu sözü anda kalmanın değerini çok iyi açıklıyor. Hepimiz geçmiş, bugün ve gelecek arasındaki bir zaman çizelgesinde yaşıyoruz fakat asıl önemli olanın bugün yani şu an olduğunu unutuyoruz. Eğer yaşadığımız anın tadına varmazsak, geçmiş ve gelecek hesaplarıyla boğulursak, değerli vaktimizi maalesef boşuna harcıyoruz. Eğer sevdiğiniz bir arkadaşınızla sohbet ederken, konuşmaya odaklanamayacak kadar kafanız düşüncelerle doluysa, o güzel sohbeti boşa harcıyorsunuz ve maalesef düşünmek hiçbir durumu değiştirmiyor. Mutlu bir insan olmak için biraz da olsa anın tadına varmak yeter. Ve en önemlisi her zaman derin bir nefes alıp yaşadığımız için minnettar olmak. Anda kalmanıza yardımcı olacak önerilerimize kulak verin. (Mutlu olmak isteyenlere 3 altın kural başlıklı yazımız da size ilham verebilir.)

Anda kalmanın 7 yolu
 

1. Yaşadığınız ana odaklanın

Yaşadığınız her anın o an olup bittiğinin farkına varın. Aklımızın köşesinde her an gelecek kaygısı olması, kafamızın içinden biriyle tartışmak gibi olumsuz düşünceler yaşadığımız anı kaçırmamıza sebep oluyor. Bir arkadaşınızla sohbet ederken tamamen sohbete odaklanın ve karşınızdakinin ne anlattığını dikkatle dinleyin. Bunu sürekli yapmaya çalışın, bir egzersiz gibi tekrarlayın, yaptıkça öğrenmeye başladığınızı göreceksiniz.
 

2. Küçük şeylere dikkat edin

Hayatın içinde yaşarken çok fark etmediğimiz küçük şeylere dikkatinizi verin. Bir hayvan sevmek, banyo köpüklerinin sesini dinlemek ya da bir çiçeği koklamak gibi şeyler ana odaklanmanıza yardımcı olur.
 

3. Gülümseyin

Gülümsemek bize en iyi gelen şeylerden biri. Yüz ifademiz ve ruh halimiz birbiriyle ilişkili ve öyle ki mutluyken gülümsüyorsak, gülümsediğimiz zaman da mutlu olmaya başlayabiliyoruz. O an içinizden gelmese bile gülümsemeye gayret edin. Bu bir anda olaya dışarıdan bakıp anı görmenize yardımcı olacak. (Gülümsemenin faydaları başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.)
 

4. Geleceğe dair endişe etmeyi bırakın

Yaşadığınız anın farkına varmayarak geleceğe dair endişelerle geçirdiğiniz her an boşuna geçmiş bir zaman gibi. Gelecek için ne kadar endişelenirseniz endişelenin şu an bunu değiştirmenize imkan yok ve tek yaptığınız kendi kendinizi anksiyeteye teslim etmek. Gelecek için endişelenmek yerine şu an gerçekleşen anı yaşayın. (Anksiyeteyle mücadelede 10 basit adım başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.)
 
mutluluk

5. Aynı anda birden fazla iş yapmayın

Multitasking olmak yani birden fazla işi aynı anda yapmaya çalışmak anda kalmanızı zorlaştırdığı kadar iş programınızı da zorlaştırıyor. İster bir şirkette çalışıyor, ister o gün sadece ev işleriyle ilgilenecek olun, kendinize bir çizelge yapın ve yaptığınız işlerin arasına kısa molalar koyun. Aynı anda sadece tek bir işle meşgul olun. (Multitaskingin beynimizi nasıl olumsuz yönde etkilediğini merak ediyorsanız, Birden fazla işi aynı anda yapıyorsanız, hemen vazgeçin! başlıklı yazımızı da okuyun.)
 

6. Kendinizi çimdikleyin

Evet, bu biraz garip gibi gözükse de, eğer anda kalmakta zorlanıyor, düşüncelerinizin sizi ele geçirmesine izin veriyorsanız kendinize sizi uyaracak bir şey belirleyin. Örneğin, her bunu fark ettiğinizde bacağınızı veya kolunuzu çimdikleyin ve bu sizin ana geri dönme uyarınız olsun.
 

7. Teşekkür edin

Teşekkür edip, minnettar olmak kadar iyi bir ilaç yok. Anda kalabilmenin en iyi yollarından biri de, her gün derin bir nefes alıp, sahip olduklarınız ve yaşamınız için teşekkür etmek.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Daha mutlu olmak için 7 öneri
Can sıkıntısını ve moral bozukluğunu bir kenara atıp mutlu olmayı başarmak için neler yapmalı? İşte bunun 7 yolu...

2016'da hayata pozitif bakmak isteyenlere öneriler
Yeni yıla pozitif bir başlangıç yapmak için 30 günde nasıl kendinizi yenileyebilirsiniz? Kişisel Dönüşüm Eğitmeni Banu Kalaycı yazdı.

​İlişkinizde mutlu olmak için 8 altın kural
Herkes daha mutlu ve sağlıklı bir ilişki kurmak istiyor. Böyle bir ilişki için Yaşam Koçu Süleyman Akay 8 önemli kurala dikkat etmek gerektiğini söylüyor.

Ruh sağlığına iyi gelen bitkiler
Uykusuzluk, depresyon ve anksiyete sorunlarına doğal bitki çaylarıyla çözüm bulabilirsiniz. Ruh sağlığına iyi gelen bitkiler Pudra.com’da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER