20.10.2016

Egonuzu kontrol edemiyor musunuz?

Egomuz tüm hayatımızın kontrolünü eline aldığında ne yapabiliriz? Egomuzu kontrol etmenin 9 yolu Pudra.com’da.

Bilinçli canlılar olarak hepimizin farklı yönleri var: Bunlardan biri sevgi dolu yanımız diğeri ise bir maske takmış olan egomuz. Ego kendini herkesten farklı gören ve bizi aslında diğerlerinden uzaklaştıran tarafımız. Ve bu tarafımız zaman zaman diğerinden daha da baskın olup bizi ele geçirebiliyor. Egomuzun tahminimizden daha fazla hayatımızı ele geçirdiğini fark edersek ne yapabiliriz? Egomuzu nasıl kontrol edebiliriz ya da hayatımızı sevgi ve alçakgönüllülükle nasıl doldurabiliriz? İşte egomuzu kontrol etmenin 9 yolu. Kendinizi kazananlar ve kaybedenler yarışında görüyorsanız bunları deneyin. 

1. Hiçbirimizin mükemmel olmadığını hatırlayın

Egomuz başkalarının hatalarını yakalamaya bayılır. Eğer kendinizi başkalarını yargılarken buluyorsanız bunu yapan egonuz. Hemen sevgi dolu yanlarınıza dönün ve kendinizin de bazen hataları olduğunu ve tüm hatalarınıza rağmen sizi seven ve kabul eden insanlar olduğunu hatırlayın. (Gerçek sevgi beklentisiz sevgidir... başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.)

Egonuzu kontrol edemiyor musunuz?
 

2. İnsanların acı çekerken dışa vurduklarını bilin

Egosu yüksek olan insanlar için en kötü şeylerden biri ortamda egosu olan bir başkasının bulunmasıdır. Her ne kadar böyle olsa da şunu unutmayın, bazen insanlar çok acı çektiklerinde ya da korktuklarında bu duygularını egolu gözükerek dışa vururlar.
 

3. Sizin için hayattaki en önemli şeylerin bir listesini yapın

Hayatınızda nelerin önemli olduğunu belirleyin ve bunlar için yaşamaya gayret edin. Bir gün çok yaşlandığınızda keşke yapsaydım dedikleriniz mi yoksa ego yüzünden yapamadıklarınız mı sizi daha çok pişman edebilir, düşünün.
egonuzla başa çıkmanın yolları

4. Sahip olduklarınız için şükredin

Egomuz daha çok sahip olamadıklarımız ile ilgilenir. Sahip olduğunuz her şey için şükredin ve bunları kaybetmekten korkmak için bir sebep olmadığını kendinize hatırlatın. (Nasıl mutlu olunur?başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.)
 

5. Sizi bir zamanlar çok sevmiş birini düşünün

Güzel anıları hatırlamak sevgi dolu yanlarınıza dönmek için güzel bir yöntem. Sizi bir zamanlar çok sevmiş birini düşünerek sevgi ile bağlantı kurabilirsiniz.
 

6. Sizden daha zor durumda olan birine yardım edin

Başka insanlara yardım etmek size aslında kimsenin bu hayatta zorlanmasının veya kaybetmesinin hoşunuza gitmediğini hatırlatacak çünkü sevgi dolu yanınız kimsenin kaybetmesini istemez. Eğer birimiz kaybedersek, hepimiz kaybederiz.
ego ile başa çıkmanın 9 yolu

7. Birine uzun uzun sarılın

Bir insanla sarılarak ve sevgi üzerinden bir bağ kurarak yakınlaşmak sevgi dolu yanlarınıza ulaşmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca uzun uzun sarılmak sizi rahatlatıp mutlu eden bir yöntem.
 

8. Meditasyon ile kendi merkezinize dönün

Meditasyon yaparak egonuzun yarattığı korkulu ve endişeli düşüncelerden arının.
 

9. Tartıştığınız insanları anlamaya çalışın

Tartıştığınız insanlar da haklı olabilirler mi? Bırakın sizin yerinize bazen onlar ‘kazansın’. Tartışmayı kazanmak yerine bu seferlik onların tarafından bakmaya çalışın.

Kaynak: expandedconsciousness.com


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Egonun oyunları: Ego savaşları
İlişkilerde şerbetli dönem bitip, herkes kendi sepetindekileri dökmeye başladığında başlar ego savaşları…

Ego ve benlik
Rasyonel yanımız ego ve bununla birlikte şiirsel, sezgisel, içgüdüsel, yaratıcı, simgesel yanımız benlik… Ego nelere neden olur, benlik nelere müsaade eder? Stephanie Dowrick’in kaleminden…

Egonun oyunları: Erteleme
İşleri ertelemenin sebebi nedir? Yeni bir ben yaratmak nasıl mümkün? Yaşam koçu Saba Deniz yazıyor.

​Sevgi niçin çok acı verir?
Osho'ya göre sevgi dahil olmaktır; o teslimiyettir. O anlık değildir. Bir kez köklendiğinde o sonsuza kadar kalabilir. O hayat boyu süren bir dahil olmadır.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER