Pudra.com 12.12.2013

İş stresini azaltma yolları

Kalp rahatsızlıklarının en önemli nedenleri arasında stresin ve özellikle de iş stresinin yer aldığını belirten Dr. Mehmet Doğru, iş hayatında stresi azaltmak için öneriler sunuyor.

Dünyada ölüm nedenleri arasında birinci sırada yer alan kalp rahatsızlıkları her geçen gün daha fazla kişiyi etkisi altına alıyor. Daha çok ileri yaştaki kişilerde görüldüğü düşünülen kalp rahatsızlıkları, rekabet ortamının daha yoğunlaştığı iş dünyasındaki gençleri de son yıllarda etkisi altına almaya başladı.

İş stresini azaltma yolları

Kalp rahatsızlıklarının en önemli nedenleri arasında stresin yer aldığını belirten Özel Medline Antalya Hastanesi’nden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Doğru, iş hayatında stresi azaltmak şu önerilerde bulunuyor:

  • Sevdiğiniz kişileri arayın: Stres konsantrasyonu bozarken verimliliği de etkiliyor. Yorgunluk ve mental tükenme daha yüksek hata oranına neden oluyor. Bu nedenle stres altındayken ne kadar yoğun olursanız olun birkaç dakika ara verin ve sevdiğiniz birini arayın. Bu durum hem daha verimli bir şekilde çalışmanıza hem de stresten biraz uzaklaşmanıza fırsat verir.

  • Çikolata atıştırın: Yapılan araştırmalar çikolata yemenin rahatlamaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Her gün küçük bir parça ile kendinizi sınırlamak şartıyla, çok stresli hissettiğiniz zamanlar için çekmecenizde bir paket bulundurun. Diyetteyseniz, diyet çikolataları tercih edebilirsiniz.

  • Gülmeye vakit ayırın: Gülmek her zaman için stresten kurtulmanın en iyi yoludur. Bu nedenle iyi vakit geçirebilmek ve gülebilmek için kendinize 3-5 dakika ayırın. Keyifli bir vakit geçirebilmek için komik bir video seyredebilirsiniz.

  • Sosyalleşin: Ara vermeden çalışmak, kişileri daha da mutsuz ederek, depresyona girmelerine neden olabilir. Bu nedenle birlikte çalıştığınız arkadaşlarınızla sohbet edin. Kişilerle iletişim için de olmak kısa bir zaman için de olsa işten uzaklaşmanıza yardımcı olur.

  • İş arkadaşlarınıza güvenin ve sorumluluk paylaşın: Her işi tek başına yapmak mümkün değildir. Bu durum hem işlerin daha uzun sürede tamamlanmasına hem de sizin çok daha fazla yorularak, stres altına girmenize neden olur. Bu nedenle sorumluluklarınızı paylaşın. Böylece stresi de paylaşmış olursunuz.

  • Ofisinizi eğlenceli bir hale dönüştürün: Kişiler zamanlarının büyük bir kısmını iş yerlerinde geçirirler. Bu nedenle çalışılan ortamın rahat ve kişileri mutlu edecek şekilde olması gerekir. Kendinizi daha mutlu edebilmek için masanıza sevdiğiniz kişilerin resimlerini koyun, mümkünse sevdiğiniz birkaç küçük özel eşyanızı da ofisinize getirin. Böylece kendinizi daha rahat hissederek çalışabilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER