Pudra.com 11.06.2013

İş stresiyle nasıl baş edilir?

Özellikle mükemmeliyetçi ve hırslı kişilik yapılarını kendine hedef seçen iş stresiyle baş etmek için Psikolog Ayşe Yanık Knudsen'den öneriler Pudra.com'da.

Yoğun iş hayatının beraberinde getirdiği stres, kişilerin iş hayatını olduğu kadar aileleri ve sosyal çevreleriyle olan ilişkilerini de en üst düzeyde etkiliyor. İşten ayrılma sebepleri arasında da birinci sırada yer alan iş stresi, özellikle de mükemmeliyetçi ve hırslı kişilik yapılarını kendine hedef seçiyor.

İş stresiyle nasıl baş edilir?

Doğru stres yönetimiyle iş stresinden en az düzeyde etkilenmenin mümkün olduğunu belirten Psikolog Ayşe Yanık Knudsen, iş stresiyle baş etmenin yollarını şöyle anlatıyor:

Zamanı doğru kullanmak gerekir
"Çalışan kadın ve erkeklerin kendilerine daha çok zaman ayırmaları gerekir. Sevdikleriyle zaman geçirmeye ve kendine zaman ayırmaya özen göstermek, stres yönetiminde önemlidir. İş ve aileye ayrılan zaman doğru yönetildiğinde, iş stresi kişilerin psikolojilerini bozacak ölçüde etkili olmaz. Baş ağrısı, kas ağrıları, memnuniyetsizlik, kalp çarpıntıları gibi belirtilerle fiziksel olarak da kendini gösteren iş stresinin önüne geçmede, doğru zaman yönetimi hayat kurtarıcı olabiliyor.

İş stresine karşı direnç kazanmak için altın öğütler
Yoğun strese maruz kalan kişiler, psikolojik ve fizyolojik açıdan zarar görmeye başlıyorlar. Günümüz şartlarında, çalışmanın ekonomik özgürlük anlamında vazgeçilemez olması, iş stresinin daha yoğun yaşanmasına ve kişilerin, üzerlerindeki baskıyı daha fazla hissetmelerine neden olabiliyor. Kendine ve ailesine zaman ayıramayan kişiler, hayatlarını bir rutin haline gelmekten kurtaramıyorlar. Omuzlarında iş yükünü atmak için kendilerine fırsat veremeyecek hale gelen bu kişiler, giderek daha çaresiz hissediyor ve kronik mutsuzluğa sürüklenebiliyorlar.

Yoğun iş temposuna sahip ve stresli bir iş ortamına sahip kişiler, zamanı iyi organize ederek ve fiziksel sağlıklarına daha fazla özen göstererek, vücutlarının ve psikolojilerinin stresten daha az etkilenmesini sağlayabilirler. Dengeli beslenme, akşamları yatmadan önce ılık bir duş alma, sevdiklerine ve kendilerine daha çok zaman ayırma, mutluluk hormonu olan serotonin artışına yardımcı olan sporu ihmal etmeme gibi basit ama önemli bazı önerilere kulak vererek, iş stresini hayattan uzak tutmak mümkün olabilir.”


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER