04.11.2017

Meditasyonun rahatlatan 5 etkisi

Meditasyon sayesinde kendinizi hem psikolojik hem de fizyolojik olarak daha rahat hissedeceksiniz. Meditasyonun rahatlatan 5 etkisi Pudra.com'da.

Daha fazla çalışıp daha fazla kazanma arzusunun üzerinizde yaşattığı baskı ve evden işe, işten eve gibi günlük yaşantının rutinine alışmak ruhunuzun can çekişmesine sebep oluyor. Biraz nefes alıp, kendinize küçük de olsa bir özgürlük alanı ve zamanı yaratmalısınız. Bunun için meditasyon iyi bir seçenek olabilir.

Meditasyonun rahatlatan 5 etkisi

İşte meditasyonun rahatlatan 5 etkisi:

Stresi azaltır
Meditasyonun en önemli etkisi kişiye pozitif enerji vererek stresini azaltmasıdır. Bu konuda yapılan çalışmalar, nefes odaklı çok basit bir meditasyonun kaygı ve depresyon semptomlarını azalttığını ve benlik saygısını artırdığını gösteriyor. Aynı zamanda meditasyon, beyinde savaş ve kaos etkilerini oluşturan amigdalayı da azaltıyor. Düzenli olarak meditasyon yapan kişilerde daha az sinirlenme ve gerginlik görülüyor.


Sağlıklı uyumanızı sağlar
Sağlıklı ve kaliteli uyumanızı sağlar Çağımızın en sık karşılaşılan sorunlarından birisi olan kalitesiz uyku, yetersiz uyku sorunu için meditasyon çok önemli. Yeterince uyuduğumuzda, gün içerisinde işte ya da sosyal yaşamda tam olarak kendinizin en kibar, en gerçek versiyonu ile karşılaşırsınız.
mindful
Kendinizi bulmanıza yardımcı olur
Kendinizi bulabilmenize yardımcı olur kişinin kendi düşüncelerinin farkına vararak, daha doğru düşünmenize ve kendi kendinizin “akıl hocası” olmanıza yardım eder. Örneğin sizi rahatsız eden şeyleri düzeltmeye çalıştığınızda, hangi düşüncelerin gerçekleşeceğine de siz karar verebiliyor olacaksınız. Aslında "doğru" düşünme tekniklerini keşfedeceksiniz.

Anı yaşamayı öğretir
Kendinize zaman ve özel alan oluşturduğunuzda oturup temelde hiçbir şey yapmadan durduğunuzda yaşamınızdaki küçük şeyleri fark edersiniz. İşte hızla akıp giden zaman içinde hiç görmediğiniz, fark etmediğiniz bu küçük şeyler, yaşamınıza anlam katar. Kuşların cıvıl cıvıl seslerini duyar, yiyeceklerin tadını tam olarak alır, her nefes alışınızda oksijeni tüm hücrelerinize taşırsınız. İşte böyle zamanlarda meditasyonun yaşamınıza kattıklarına minnettar olacaksınız. Gününüzü tam olarak yaşamak, tam da o anda olan bitenleri fark etmek, detayları görebilmek çevreyle ve kendinizle daha barışık bir kişi olmanıza yardım edecek.
 
meditasyon 3

Yaratıcılığınızı geliştirir
Meditasyon sayesinde kendi kendinizin daha net farkına varacağınız için zihninizi daha yaratıcı işlerle meşgul edebilir, kaybolan yeteneklerinizi keşfedebilirsiniz. Bir sorunu çözmek ya da yaratıcı düşünmek istediğinizde, yapacağınız ilk şey o an için her şeyi durdurup bir süreliğine sadece bir kanepede, sandalyede oturmak olmalıdır. Sonra çözüm size gelecektir. Bilimsel olarak bakıldığında da meditasyon, farklı düşünmeyi, yaratıcı olmayı teşvik eden, yani yeni fikirlerin oluşumunu destekleyen bir öz aktivitedir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER