@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 06.10.2016

Aç kalmak hücreleri yeniliyor!

Yoshinori Ohsumi’ye Nobel getiren çalışma aç kalmanın hücrelerin kendini yenileme mekanizmasını tetiklediğini ve pek çok hastalığı önlediğini gösteriyor.

Hemen hemen tüm dinlerde ve kültürlerde belli zamanlarda oruç tutmak, aç kalmak uygulanan bir pratik. Bunun hem nefis terbiyesini hem de vücut sağlığını beraberinde getirdiğine inanılır. Detoks kampları, 3 günlük sağlık oruçları, sıvı diyetleri… Hemen hepsinin de sağlığa iyi geldiği, bağışıklığı güçlendirdiği söylenir. Uygulayanlar da bu deneyimlerden kendilerini daha zinde ve sağlıklı hissederek çıktıklarını söylerler her zaman. Bu bilgiler, şimdi bir Nobel ödülüyle de doğrulanmış gözüküyor.  

aç kalmak, oruç
Birkaç gün önce Japon bilimadamı Yoshinori Ohsumi’ye Nobel ödülünü getiren kapsamlı çalışması da sağlık açısından benzer bir sonuca ulaştı. Osumi’nin araştırma başlığı otofaji ve açlığın otofajiyi tetiklemesi. Peki otofaji ne demek? Hücrelerin kendi içindeki çöplüğü, gereksiz bölümleri depolayarak yok etmesi manasına geliyor.
yoshinori nobel
Osumi ve arkadaşları yıllar boyu süren klinik testler sonucunda açlığın otofaji mekanizmasını tetiklediğini, bunu sonucunda hücredeki zararlı malzemelerin yine hücre tarafından yok edilmesi. Bu sistemdeki bozukluklar kanserin yanı sıra ileri yaşla gelen Parkinson, Tip II Diyabet gibi pek çok hastalığın sebebi olarak da gösteriliyor. Ohsumi'nin ulaştığı bilgilerle gelecekte pek çok hastalığın önlenebileceği düşünülüyor. 

O güne kadar, büyüklerimizin dediği gibi "Sofradan doymadan kalkın!" Ve hatta zaman zaman kendinize aç kalmak için fırsat yaratın.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Oruç diyeti ile nasıl kilo verilir?
Sadece su içerek günde 16 saat aç kalmayı gerektiren oruç diyeti ile nasıl kilo veriliyor? Oruç diyetini Pudra.com araştırdı.

Sonbahar detoksu için 6 besin
Mevsim geçişleri detoks yapmak için en uygun zamanlar. Sonbahar detoksu için beslenme planınıza mutlaka katmanız gereken 6 besin Pudra.com’da.

Detoks bir kandırmaca mı?
Son günlerde herkes detoksun sağlıklı olup olmadığını konuşuyor. İngiliz Guardian Gazetesi'nde yayınlanan bir yazı detoksun bir aldatmaca olduğunu orataya koyuyor.

Dr. Mehmet Öz'den 48 saatlik hafta sonu detoksu
Dr. Mehmet Öz'ün önerdiği 48 saatlik hafta sonu detoks programıyla vücudunuzdaki toksinlerden arınabilirsiniz. Dr. Mehmet Öz'ün programı Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER