18.07.2021

Adet dönemi için doğru hijyen ürünü nasıl seçilir?

Menstrual cup, âdet külotu, tampon ve diğerleri: Menstrual hijyen ürünleri nasıl seçilir ve nasıl kullanılır?

İZLE: HİJYENİK PED SEÇİMİ👇 
Neredeyse her ay ziyaretimize gelen regl kapıyı çaldığında, büyük çoğunluğumuz bir hafta kadar sürebilen bu dönemi çok daha konforlu, rahat ve sızıntısız geçirebilmenin yollarını arıyoruz. Bu konudaki en büyük destekçimizse hiç şüphesiz menstrual hijyen ürünleri.

Adet dönemi için doğru hijyen ürünü nasıl seçilir?

Âdet dönemlerinizde kanamanın kilodunuza veya kıyafetinize geçmesi en büyük korkularınızdan biri mi? Özellikle çok yoğun kanama dönemlerinde sürekli bu sıkıntıyı mı yaşıyorsunuz? Alerjik bir cilt yapınız var ve pek çok hijyenik ped alerji yapıyor, cildinizde sivilcelenme, akne gibi sorunlara mı yol açıyor? Belki de size en uygun hijyenik ürünü seçmediniz veya yaşam tarzınıza göre çok daha iyi bir alternatifiniz var ancak henüz bunu bilmiyorsunuz. Biz de bu nedenle sizin için Uplifers'ın katkıları ile âdet döneminde size en uygun hijyen ürünü hangisi konusuna değindik.

Menstüral dönemler için pek çok hijyenik ürün seçeneği var. Menstrual cup, âdet külotu, tampon ve diğerleri... Peki size en uygun olan hangisi. İşte menstrual hijyen ürünleri ve onları nasıl kullanabileceğinize dair pratik bilgiler. Bu yazımız sayesinde size en uygun menstüral ürünü bulacağınıza eminiz!

1. Hijyenik ped
 
Hijyenik Ped

1921 yılında tek kullanımlık hijyenik pedi bizlerle ilk kez buluşturan Kotex’e kadar kadınlar regl dönemlerinde genelde yıkanabilir pamuklu bezleri ya da yıkanabilir pedleri kullanıyordu. Günümüzdeyse süpermarketlerden eczanelere kadar neredeyse her yerde tek kullanımlık pedlere ulaşmak mümkün. Tek kullanımlık hijyenik pedlerin en önemli dezavantajıysa plastik içermeleri ve çevre kirliliğine neden olmaları.

2. Tampon

Özellikle fiziksel olarak aktif olan kadınların en çok tercih ettiği hijyen ürünlerinden biri olan tamponlar, vajinanın içine yerleştirildikleri için hijyenik pedlerden çok daha konforlu bir alternatif olarak öne çıkıyor.

Vajina içine yerleştirildikleri için tamponların sağlık için ne kadar güvenli bir seçenek olduğuysa tartışma konusu.

3. Menstrual Cup
 
Menstural cup

Doğal kauçuktan yapılan ve yaklaşık 10 yıllık ömrü olan yeniden kullanılabilir menstrual cuplar, tek kullanımlık hijyen ürünleri nedeniyle oluşan atıkların çevreye verdiği zararı en aza indirmek isteyenlerin kullanabileceği hijyen ürünlerinin başında geliyor. 12 saate kadar hiç çıkarmadan kullanılabilen, tahriş etmeyen termoplastik malzemelerden yapılan tek kullanımlık menstrual cuplarsa, görece daha fazla atık üretse de, kullanım rahatlığından dolayı tercih edilebiliyor.

4. Kumaş ped
 
Yeniden kullanılabilir ped

Genellikle ikili setler halinde satılan kumaş pedler, tek kullanımlık hijyenik pedlerle aynı ölçüde koruyuculuğa sahip; tek farkı, yıkanıp tekrar kullanabiliyor oluşları.

5. Âdet külotu

Çok katlı yapısıyla normal iç çamaşırlarından farklı olan; ped, tampon ya da menstrual cupta yaşanabilecek olası sızdırma riskini en aza indiren adet külotları, özellikle gece uyurken kontrol edilemeyen sızıntıları engellemek konusunda son derece başarılı bir alternatif.

6. Menstrual disk
 
Menstüral Disk

Tıbbi polimerden yapılan disk, servikse parmakla yerleştiriliyor ve bu bölgenin şeklini alıyor. Tek kullanımlık olan bu ürün, tıpkı tek kullanımlık menstrual cuplarda olduğu gibi 12 saate kadar kullanılabiliyor. Menstrual diskin diğer alternatiflere göre en büyük avantajıysa kullanılırken cinsel ilişkiyi mümkün kılması.

İlgili haberlerimiz:

​Adet dönemlerinizi daha iyi yönetmenin yolları!
Bu yazımızda âdet döngüsü ve menstrual sağlık konusunda farkındalık yaratacak önemli bilgiler paylaştık. İşte âdet dönemini daha iyi yönetme yolları!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER