@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 11.04.2014

Adet sancılarına ne iyi gelir?

Her ayın birkaç gününü kabusa çeviren adet sancılarıyla mücadele etmenin en doğal yolu, bitkilerden yararlanmak. İşte adet sancısına iyi gelen tarifler...

Adet sancısı, biz kadınların ortak sıkıntısı. Her ayın birkaç günü karın, bel ve yumurtalık bölgesinde çektiğimiz ağrılar, günlük hayatımızı da etkiliyor…

Adet sancılarına ne iyi gelir?

Bu ağrılardan kurtulmak için ağrı kesici almak bir yol olsa da bu sorunun üstesinden gelmenin doğal yöntemleri de var.

Dr. Ahmet Maranki’den adet sancılarına iyi gelen çay tarifleri:

Karışık bitki çayı
Civanperçemi, aslanpençesi, çobançantası ve adaçayı bitkilerinin adet sancıları için faydalı bitkiler. Bu dört bitkiyi isterseniz ayrı ayrı isterseniz karıştırıp demleyin ve içine bir kaşık bal atarak tüketin. Bitkileri sadece bir taşım kaynatmaya özen gösterin.

Soğan suyu
Bir soğanın başına vurup kırın. 1 litre suyun içine koyup haşlayın. Hazırlanmış soğan suyundan 15 gün boyunca günde 2 bardak tüketin. Sebze ve meyveleri, bitkileri tüketmek için hazırlarken asla metal bıçak kullanmayın.

Safran
Adet sancısını önleyen bir diğer bitki de safran. Peki, adet sancılarını önlemek için safranı nasıl kullanmalısınız? Bir tutam safranı bir fincan kadar suyun içerisine atıp kaynatın. Kaynadıktan sonra bu bitkisel çayı içtiğinizde adet sancılarınız git gide azalıyor. Safranı balla karıştırarak içmek de hem afrodizyak hem de adet söktürücü özellik göstermesinin yanı sıra adet sancılarını giderici bir etki de bırakıyor.

Civanperçemi çayı
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, ağrılı ve sancılı geçen adet dönemlerine karşı civanperçemi bitkisini öneriyor. Bu kürün etkili olabilmesi için adet başlamadan üç gün önce uygulamaya başlamak gerekiyor. Bir tutam civanperçemini (yaklaşık beş gram) yarım litre kaynamakta olan suyun içine atıp ağzı kapalı olarak kısık ateşte 3 dakika demleyin. Soğuduktan sonra süzüp her gün sabah ve akşam bir su bardağı için.

Küçük bir not: Bu çayı her gün taze olarak hazırlamanız gerekiyor. Ayrıca adetin bitimine kadar devam ettireceğiniz bu kürü beş-altı ay boyunca her regl döneminde uygulamanız da yararlı olacaktır.

Adet sancısını azaltmak için yenmesi ve uzak durulması gereken yiyecekler…

  • Regl kanamasından önce baş ağrısı, karında şişlik gibi problemler oluyorsa reglden bir hafta önce tuzu azaltmakta fayda var.
  • Doğal idrar sökücü olan maydanoz, ıhlamur, kuşkonmaz gibi yiyecekler bu dönemde oluşan ödemi giderir.
  • Adet sancısına karşı fındık, fıstık, et ve balık tüketmelisiniz.
  • Az işlemden geçmiş doğal yiyecekler, sebze, meyve tüketilmek gerekiyor. Pirinç, patates, yulaf gibi besinler, düşük yağ oranlı beyaz etler, baklagiller, doymamış yağ karbonlarını içeren bitkisel yağlar, sağlıklı beslenmenin temelini oluşturuyor. Regl döneminde buna daha da çok dikkat etmek gerekiyor.
  • Adet döneminde çikolatadan, çok şekerli, tuzlu yiyeceklerden uzak durulması şart. Doğal isteğe karşı kan şekerini dengede tutmak gerekiyor. Çikolata yenilince şeker yükseliyor ve sonra aniden düşüyor. Vücut da bu ani artış ve azalmaya olumsuz tepki veriyor.


Adet öncesi sıkıntılarını azaltan yiyecekler
Araştırmalar, adet öncesi sıkıntılarının iyi bir beslenme programıyla azaltılabileceğini gösteriyor. B vitamini, kalsiyum ve magnezyum içeren yiyecekler tüketmek, adet öncesi sıkıntılarını azaltmada etkili oluyor.

B vitamini: Ciğer, böbrek, yumurta sarısı, yapraklı sebzelerde bulunur.
Kalsiyum: Süt, balık, ayçekirdeği, soya fasulyesi, yerfıstığı, ceviz, somonda bulunur.
Magnezyum: Mısır, fındık, maydanoz, elma, incir, limon, portakal, unda bulunur.


Pudra.com'un bu konudaki diğer yazıları

Adet düzensizliği nedir? Adet düzensizliği ne kadar gecikmelerde dikkate alınmalı? Ergenlikte ve menopoz döneminde nelere dikkat etmeli?

Adet öncesi sıkıntıları nasıl hafifler?
Adet öncesi yaşanan sıkıntı ve gerginlikleri azaltmak için yediklerimize dikkat etmek gerekiyor.

Adet düzensizliği hastalık habercisi olabilir! Adet düzensizliği sık görülen kadın sorunlarından biri. Geçici adet düzensizlikleri normal kabul edilse de uzun sürmesi durumunda başka hastalıkların belirtisi olacağı için ihmal edilmemeli.

Doğum kontrol yöntemi: Spiral. en çok tercih edilen yöntemlerden olmasına rağmen, bazı durumlarda takılmaması ya da çıkarılması gerekiyor.

Ertesi gün hapı nasıl kullanılır?
İstenmeyen hamileliği önlemede kullanılan ertesi gün hapıyla ilgili bilmeniz gerekenler bu yazıda…


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER