Pudra.com 10.08.2012

"Az göreceğime 10 yıl daha az yaşarım"

Göz sağlığı konusunda yapılan uluslararası anket çalışmasına göre insanlar görüş kalitelerinde azalma olmasındansa yarı maaşla çalışmayı, diğer duyularını kaybetmeyi ya da 10 yıl daha az yaşamayı tercih ediyor.

Amerikan göz sağlığı firması Bausch+Lomb tarafından dünya çapında gerçekleştirilen "Global Göz Sağlığı Barometresi" araştırma sonuçları açıklandı. 11 bin katılımcı ile gerçekleştirilen kamuoyu anketine göre, sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyleri ne olursa olsun dünya toplumlarının göz sağlığına yeterli önemi vermediği ortaya çıktı.


Brezilya, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, İtalya, Japonya, Rusya, İspanya, İngiltere ve ABD gibi dünyanın dört bir yanından farklı profillere sahip kişilerle gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre; katılımcıların yüzde 75’i görüş kalitelerinde kalıcı olarak yüzde 50 azalma olacağına, yarı maaşla çalışmayı tercih ettiği belirtti.

Bu sonuca rağmen, ankete cevap verenlerin yüzde 68’i, göz sağlığı konusunda bilgi sahibi olduğunu ifade etti. Ancak bu iddianın aksine, araştırma sonuçlarına göre son beş yıl içerisinde bu oranın sadece yüzde 21’i düzenli olarak göz muayenesinden geçiyor.

Göz Sağlığı Barometresi’ndeki sonuçlardan evlilerin yüzde 46’sının göz muayenesi olma sıklığının bekarlara oranla daha yüksek olduğu, böylece evlilerin bekarlara oranla gözlerine daha çok önem verdikleri anlaşıldı.

Gözümü kaybedeceğime 10 yıl daha az yaşarım

Anketin diğer çarpıcı sonucu ise katılımcıların görme yeteneklerini kaybetmek yerine yüzde 79’u tatma duyularını, yüzde 78’i işitme yeteneklerini, yüzde 68’i kol veya bacaklarından birisini ve yüzde 67’sinin yaşamlarından 10 yılı kaybetmeyi göze aldıkları oldu.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER