@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 22.05.2014

Bahar yorgunluğunu üzerinizden atın!

İştahsızlık, halsizlik, isteksizlik gibi belirtiler gösteren bahar depresyonundan bir an önce kurtulmak için kolları sıvayın! İşte size Pudra.com’dan birkaç harika ipucu...

Bahar yorgunluğu genellikle baharın ilk haftalarında ortaya çıkan ve pek çok kişide halsizlik, iştahsızlık ve isteksizliğe sebep olan bir hastalık. Küresel ısınmanın etkisiyle gittikçe daha tutarsız olan hava durumu, mevsimsel hastalıkların ortaya çıkma ve devam etme sürelerini değiştiriyor.

Bahar yorgunluğunu üzerinizden atın!
bahar-yorgunlugu-saglıklı-yasam

Tüm bir kışı neredeyse bahar havasında geçirip geçirip mayısın ilk haftalarda serin havalarla karşılaşmak ve sonra yazdan kalma günlere dönmek pek çoğumuzda yorgunluğa sebep oldu. Şimdi yorgunluğu, isteksizliği aşıp, nefis bahar günlerinin tadını çıkarma zamanı. Bahar yorgunluğundan kurtulmak için neler yapabilirsiniz? Pudra.com editörlerinin önerilerine kulak verin:

Bahar yorgunluğundan kurtulmanın yolları:


Su için
Öncelikle sağlıklı yaşamanın en büyük ipucu olan bol su içmeyi unutmayın! Başka hiçbir şey yapmasanız da sadece günde 3 litre su içerek bahar yorgunluğunun etkilerini en aza indirebileceğinizi aklınızdan çıkarmayın!

İyi beslenin, spor yapın
Beslenmenize dikkat edin ve bol bol egzersiz yapın. Özellikle karbonhidratlı ve yağlı yiyeceklerden uzak durun! Sebze ve meyve tüketiminizi artırın ve günde en az yarım saat yürüyün. Tabii eğer vaktiniz varsa yürüyüşün yanında mutlaka haftada 2-3 defa yüzme, fitness gibi enerjinizi artıracak sportif aktivitelere katılın. Düzenli olarak yapacağınız bu egzersizler metabolizmanızı hızlandırır, bu da dokularınız için gerekli olan oksijen ve besin oluşumunu kolaylaştırarak, depolanmış enerjinin kullanılmasını sağlar. Böylece bahar yorgunluğunu çok daha az hissedersiniz.

Stressiz bir yaşam sürün
En büyük düşmanınız stresten uzak durun! Bahar depresyonunun altından kalkmak için sizi strese sokan her ne varsa hayatınızın dışında bırakın. Kaliteli ve düzenli uykunun stresle başa çıkmanın en büyük yardımcılarından biri olduğunu unutmayın. İmkanınız varsa nefes egzersizleri ve yoga yaparak ruhunuzu ve vücudunuzu rahatlatın!

Yenilenmek için vitaminlerden yardım alın
Vitaminlerden destek alın! Unutmayın, vücudunuz yenilenmek istiyor, metabolizmanız bu yeni mevsime uyum sağlamaya çalışıyor. Biraz yardım almanın hiçbir zararı olmaz. Özellikle B, C ve E vitaminlerini içeren ve gün içerisinde enerjinizi artıracak ilaçlarının dışında antioksidan etkili bu vitaminleri içeren sebze ve meyveleri bolca tüketmeye çalışın.

Sigara, alkol ve kafeinden uzak durun!
Sadece bahar yorgunluğunun etkilerini artırmakla kalmayıp pek çok hastalığın da tek başına nedeni olan sigara ve alkolü hayatınızdan çıkarın. Eğer sigara bağımlısıysanız en azından bu dönemde mümkün olduğunca az içmeye çalışın. Sigaranın vücudunuzun en büyük enerji kaynağı C vitamininin baş düşmanı olduğunu unutmayın. Gün içerisinde tükettiğiniz çay ve kahve miktarına da dikkat edin. Özellikle kafeinli içecekler kalp çarpıntısına ve vücutta su kaybına neden olduğu için bahar yorgunluğunun en büyük tetikleyicilerinden biridir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER