14.12.2017

Bel, sırt ve boyun ağrısına karşı 8 önlem

Kişinin günlük yaşam kalitesini düşüren bel, sırt ve boyun ağrısına karşı alınacak 8 önlem Pudra.com'da.

Günümüzde pek çok kişinin muzdarip olduğu bel, boyun ve sırt ağrısı soğuk havalarda iyice artıyor. Kişinin günlük yaşam kalitesini düşüren bu sorunlar özellikle kış aylarında daha da fazla karşımıza çıkıyor.

Bel, sırt ve boyun ağrısına karşı 8 önlem

Omurgalar güçlü olmadığı zaman, sabah lavabo önünde el yıkamak için ufak bir eğilme hareketi, bir kuvvetli hapşırık, masanın üzerindeki bardağı eğilip almak bile belde, boyunda tutulma ve sırtta bıçak saplanır ağrıyla kişileri biz beyin cerrahlarına getirebiliyor. Unutmayalım ki omurga sağlığımızı korumak, sorunların farkında olmak tedavi seçeneklerinden çok daha önce geliyor.

Bel, sırt ve boyun ağrısına karşı 8 etkili önlem
 
  • Omurganızı her zaman sıcak tutmaya dikkat edin, terledikten sonra soğuğa çıkmayın.
   
  • Hareketsiz kalmayın, çünkü hareketsiz bir yaşam tarzı omurganızı zayıflatıyor.
 
  • Düzenli egzersiz yapın. Boyun, sırt, bel ve hatta merkez bölgesi yani karın kaslarınızın gücü arttıkça omurganıza, özellikle bozuk disk yapılarınıza binen yük çok azalacak ve en önemli ilaçlarımızdan birisi olacaktır.
masa_basi
 
  • Klima önünde durmayın ve otomobil camından sürekli rüzgar almayın.
 
  • Masa başında bilgisayar önünde uzun süre kalmak, omurgamızın en huzursuz olduğu, en kötü omurga pozisyonlarının başında geliyor. Bilgisayara eğilmekten kaçının. Ayrıca masa başında otururken de egzersiler yapabilirsiniz. 

Masa başında yapabileceğimiz kolay egzersizler
Yarım saatte bir, sadece 1-2 dakika harcayarak, birçok hastalığın önüne geçmenizi sağlayabilecek, 7 masa başı egzersizini açıklıyoruz...
 
omurga
 
  • Çalışma ortamınızı gözden geçirin ve ergonomik, bel destekli bir koltukta oturun.
 
  • Masa başında çalışırken mutlaka dik oturun, "iki büklüm" dediğimiz halde tablet, laptop ve cep telefonu kullanımının omurganıza ne kadar zarar verdiğini unutmayın.

İlgili yazılarımız:

​Omurgaya zarar veren hareketler
Günlük yaşantımızda bilmeden yaptığımız bazı yanlışlar omurgamıza zarar veriyor. Bel, boyun ve sırt ağrılarından muzdaripseniz, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Halil Algan'ın önerilerini hayatınıza adapte etmeyi deneyin.

​Bel ağrısına iyi gelen 7 esneme hareketi
Bel ağrısına iyi gelen 7 esneme hareketini toplam 7 dakikada yapabilir, rahatlayabilirsiniz. Bel ağrısına iyi gelen hareketler Pudra.com'da.

Duruşunu düzelt, ağrıdan kurtul
Duruş bozuklukları kadınlarda boyun-sırt, erkeklerde ise bel ağrılarının önemli nedenlerinden. Bu ağrılardan kurtulmanın yolu ise basit egzersizlerle duruş bozukluğunu düzeltmekten geçiyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER