16.01.2018

16 Ocak Dünya Hijyen Günü

16 Ocak Hijyen Günü, daha sağlıklı bir toplum için ilk adım

Temizlik ve hijyen kavramları, kişisel ve toplumsal gelişimin en önemli basamaklarından biri olarak kabul ediliyor. Yapılan bilimsel araştırmalar hijyen alışkanlıkları ile pek çok enfeksiyon hastalığının önlenebileceğini altını çiziyor. Hijyen bilincini geliştirmeyi amaçlayan 16 Ocak Hijyen Günü, Türkiye'nin Hijyen Elçilerini interaktif bir platformda buluşturuyor. Uzmanlar, sağlık profesyonelleri, anne babalar, medya mensupları gibi konunun en önemli sözcüleri, birer "Hijyen Elçisi" olarak Türkiye Hijyen Platformu'nda yerini alıyor.

16 Ocak Dünya Hijyen Günü


16 Ocak Dünya Hijyen Günü, Türkiye’de de kutlanıyor. Hijyene dikkat çekip farkındalık oluşturmak isteyen uzmanlar, insanların gün içerisinde yaklaşık 250 milyon zararlı, bakteri, mayt, mantar, küf, maya, akar elle temas ettiğine işaret etti.

Bakteriler daha çok cep telefonu olmak üzere, otomobillerin direksiyon, vites kolu, koltuk yüzeyi, klimalarında, giydiğimiz ayakkabı, iç çamaşırı, hazır giyim ürünlerinin neredeyse tamamında yuvalanmış durumda. Hijyen uzmanlarının tavsiyesi ise zararlı bakteri ve virüsleri asgariye indirmek için her 20 dakikada bir yeniden temizlik yapılması gerektiği.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER