Hürriyet 02.06.2011

Cep telefonu kanser yapabilir

Hep sorulan ama kesin yanıtı bulunamayan bir soruydu: Cep telefonu kanser yapar mı? Yanıt, Dünya Sağlık Örgütü'nden geldi: Cep telefonu kullanımı beyin kanseri yapabilir!

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Kanser Araştırmaları Kurumu, cep telefonu kullanımının beyin kanseri yapabileceğini açıkladı. Uluslararası Kanser Araştırma Merkezi’nin himayesinde Fransa’da yapılan toplantıdan sonra açıklama yapan çalışma grubunun başkanı Jonathan Samet, “Toplanmaya devam eden kanıtların cep telefonunun şüpheli kanser yapıcı sınıflamasına alınması gerek. Bu sınıflandırma cep telefonunun kanser yapma riski olduğu ve kanser riski ile cep telefonu arasındaki ilişkinin yakından izlenmesi gerektiği anlamına geliyor. DSÖ olarak, cep telefonunun beyin kanseri yapabileceğine ilişkin yeni bulgulara erişildi. Mümkünse cep telefonundan uzak durmak, kullanmamak en iyisi” dedi.

Cep telefonu kanser yapabilir

DSÖ kanser yapıcı maddeler için 5 sınıflandırma yapıyor. Grup 1’de kanser yapanlar, Grup 2a’da muhtemel kanserojenler, Grup 2b’de olası kanserojenler, Grup 3’te kansere neden olmayanlar ve Grup 4’te henüz sınıflandırılmayanlar yer alıyor.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız:

Cep telefonunu bebeğinizden uzak tutun Uz. Dr. Gökhan Mamur son teknoloji ürünü cihazların çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri ve alınması gereken önlemleri anlatıyor.

Radyasyondan korunmanın 8 yolu Cep telefonuyla konuşurken yayılan radyasyonun zararlarından korunmak için bu yöntemleri uygulayın.

Hamileler cep telefonu kullanmalı mı? Son bir çalışmaya göre doğumdan önce cep telefonu sinyallerine maruz kalan çocukların bazı davranış problemleri ile karşılaşma olasılığını artırmaktadır: Bunlar hiperaktivite, dikkat eksikliği ve konuya odaklanmadaki sorunlardır.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER