@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 07.02.2017

Cep telefonunu daha sağlıklı nasıl kullanabiliriz?

Uzun süreli cep telefonu kullanımı boyun ve bel ağrılarını beraberinde getiriyor. Pudra.com bir uzmana danışarak bu konuda altın öneriler aldı.

Hemen hepimiz zaman zaman boyun, sırt ve bel ağrılarından şikayet ediyoruz, öyle değil mi? Bunun cep telefonunu yanlış kullanmaktan kaynaklanıyor olabileceğini hiç düşünmüş müydünüz? Kas ve iskelet sistemi hastalıkları konusunda çalışmalar yapan Doç. Dr. Ayçe Atalay’a haberimizin içinde yer alan duruş açısı ve uyguladığı ağırlığı işaret eden görseli gösterdik, görüş ve önerilerini sorduk. Sadece birkaç kolay önlemle kas ve iskelet sistemimize daha dost bir cep telefonu kullanımı mümkün.

cep telefonu postür sağlık
20 dakika kuralı
Her durumda uzun süre sabit pozisyonda kalmanın kas iskelet sistemimize zarar verdiğini söylüyor Doç. Dr. Ayçe Atalay. “Sonuçta kas iskelet sistemi=hareket sistemi. Pozisyon ne olursa olsun 20 dakikadan uzun aynı pozisyonda kalmamalıyız.”
aile cep telefonu

Vücuda doğru duruşu anımsatmak gerek

“Boynumuz ve başımız omurgamızın doğal bir uzantısı. Sırtımızdaki kaslar boynumuza doğru uzanarak başımızın ağırlığını taşıyorlar. Başımızın sürekli önde kalması bu kasların aşırı derecede yüklenmesine ve yorulmasına neden oluyor. Bazen de bu kaslarda tetik nokta adı verilen ağrılı noktalar oluşuyor. Başımızın aşırı derecede öne gitmesini engellemenin pratik yolu sırtımızı ve başımızı duvara yaslamak böylece vücuda duruşu tekrar hatırlatmak” diyor Atalay.
Bir diğer önerisi ise şöyle: “Cep telefonları küçük ekranlı olduğu için öne eğilmeden bakmak zor. Benim önerim işlerinizi büyük ekranda-bilgisayarınızda yapmak. Mesajları da kısa tutmak. Ayrıca telefonda ayakta veya kulaklık ile konuşmayı da denemeliyiz.”
 
Cep telefonunu daha sağlıklı nasıl kullanabiliriz? 2Çocuklar da aynı dertten muzdarip
Bu yeni teknoloji alışkanlıklarından sadece biz muzdarip değiliz. Çocuklar da hem cep telefonları hem de tabletlere maruz kalıyor. İtiraf edelim kafede evde hatta oyun parklarında, çocukların bazen saatlerce bu aletlere maruz kaldıklarına şahit oluyoruz.

Doç. Dr. Ayçe Atalay bu konuda şu yorumu yapıyor: “Çocuklardaki sorunlardan birisi de ekranlı cihazların adeta bebek bakıcısı olarak kullanılması. Uzun süre sabit pozisyonda kalmamaları için çocukları uyarmak gerekli. En önemlisi kendimiz de egzersiz yaparak onlara örnek oluşturmalıyız. Onları yürüyüşe veya oyun oynamaya çıkararak böylece hem beraber zaman geçirmek hem de bu sırada herkesin hareket etmesini sağlamak mümkün.”


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER